• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
fox_vt написа:
Аз пък не вярвам да можеш да изгориш мултицет ако го претовариш със мерене на ток :wink: ще се разтопят кабелите но самия уред ще оцелее.
Че то така никой не си изгаря мултицета. Единия е твоя начин. Другия е като го сложиш да мериш кондензатори и после като забравиш да преместиш сондата и го ръгнеш на мрежово. :lol: Тоя MY-68 доста пъти съм го "тествал" така. Не гори мултицета ама си заминават двата ценера вързани паралелно и обратно на входа. Добре че тези ценери окъсяват а не прекъсват. :-D
:partyman:
kam34 - специалист
Добра китайска стока е и UT, можеш да ги разгледаш тук например

http://www.radimexbg.com/index.php?do=plist&cid=92
http://www.electroninvest.eu/index.php? ... t=141&pg=1
kozl - майстор
fox_vt написа:
Аз пък не вярвам да можеш да изгориш мултицет ако го претовариш със мерене на ток :wink: ще се разтопят кабелите но самия уред ще оцелее. :wink:
То това като хляба във фурната. Като не го извадиш навреме и не става за ядене.
Не съм претоварвал уред, но като го оставих по-дълго да стои близо до предела и се постопи и деформира корпуса. Е можех да почакам още да установя дали ще се запали и изгори ама нЕкой друг път, че време не достига :wink:
fox_vt - майстор
Между другото съм разтапял мултицет :? забравих го навремето на задното стъкло на жигулката само за един ден лятото :-D Огъна се като препечена филийка без масло :rolleyes:
milev5 - специалист
Аз имам MY64 ,но съм му сложил последователно 10A предпазител на веригата за мерене на тоците ,ако не беше той до сега да съм го гръмнал 10-ина пъти :-D
Вече 10-ина години си го разнасям :-D
kozl - майстор
Част от колекцията
Прикачен файл:
Multi-3.jpg
Този MY-68 явно е от ментаците. Ма на подарен кон зъбите се не гледат. Даже не го потребявам, много мисли. А както се вижда и на снимката си е прибавил и предварение, което даже не знам как да изчистя. Направих им бърз тест с мрежовото напрежение. И трите на обхват прав ток не показаха напрежение, като изключим автоматичния дето автоматично си добавя по некой волт. Кръчмарски мултимер :lol:
Мертекса е ветеран, но вече са му износени пистите на превключвателя, та ми прави ядове. А и не ми е под ръка да ми позира за снимка. "Клемп метер-а" вече го изложих. Имам и един друг за 15-тина лева (266F), дето мери само променлив ток през клещите и на десетото слагане в-у кабел клещите се строшиха, а и за друго не става, че и той е от безкрайно мислещите. Освен двата стрелкови се оказа, че имам и трети ветеран ама не е у нас, че съм го дал назаем. Ма все още си е мой :lol:
Останалите са от класа на този на снимката в началото на темата, но и с такъв и с по-различен дизайн.
И съвсем забравих един стрелкови микро-волт и ампермер дето не съм го вадил от велпапето.
Е па ако си сбера накуп уредите, май ще са повече от 10 :wink:
pansim - майстор
Да напиша и аз по темата - от многото мултимери, МY68 се оказа много издръжлив и достатъчно точен ежедневен уред.
Вече не знам преди колко години съм го купил и съм доволен. От старите е със жълта силиконова обвивка и аналогова скала в долния край на дисплея.

Препоръчвам точно този модел. Другия, зеления, не знам...не ми е попадал в ръцете :)
kam34 - специалист
Още едно предложение http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=6732
Дуракоустойчив с механична защита за неправилно включване :-D можеш да вкараш сондите само в правилните букси за съответния обхват другите са затворени
hidrazin - майстор
kam34 написа:
Дуракоустойчив с механична защита за неправилно включване :-D
Защита дураков!!! :prayer:
:partyman:
nikolaytatarov - специалист
Аз бих препорчал тези http://www.peaktech.rce.it/index.php?ma ... index,поне са превени уж в Европа и не са класически китаиско производство.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: