• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
Това с дългия болт, многото кабели и шайби, е арно ама има една тънкост. Като наредите кабеляка и стегнете, на другия ден връзката вече е лабава и трябва да се пристегне отново. Материала отслабва. Друг е въпроса, когато на всеки кабел има кабелна обувка........тогава стягането става от раз.
icemans - специалист
Кики, ще видиш какво се случва под изолирбанда евентуално като се хвана да поработя по таблото. Нямам време сега - прибирам се вечер по тъмно, с две деца съм. Няма как да ги оставям без ток и да снимам из таблото. Вчера закрепих положението за вечерта. Днес взех една нулева шина като тази:
Изображение
Изглежда стабилна. Сега като намеря време ще се хвана да сменя старата и да прегледам по-подробно за какво става въпрос.
nikolovvd - майстор
Това табло е правено от убиец!
Ако бях в комисията, не Акт16, а с Акт15 бих го бил по главата докато акта се скъса.
Ако искаш да закрепиш захранването с тази шина за по-дълго време, вземи калайдисай краищата на проводниците. Сложи един термошлаух на оголения дебел кабел и приключи. Мини след ден-два с една отвертка по винтовете на всичките кабели и ги затегни повторно, но като дойде лятото непременно оправи таблото, защото е ужасно само да го гледаш, а уж ново строителство.
Едва се си сдържам думите, които са ми на езика да не слязат на клавиатурата! :xplode:
Кики - специалист
icemans написа:
Днес взех една нулева шина като тази:
Изглежда стабилна. Сега като намеря време ще се хвана да сменя старата и да прегледам по-подробно за какво става въпрос.
Освен на нулевите сложи такава и на защитните проводници, и ако искаш да подобриш още малко положението в това табло смени всички предпазители и ДТЗ с друга марка , например като главния. Успех !!!
icemans - специалист
Кики написа:
......... смени всички предпазители и ДТЗ с друга марка , например като главния. Успех !!!
Ясно ми е това, но са си цифра, нали се сещаш :) Ще закрепя сега а наистина някой по-топъл ден с два следобеда може да се хвана да пооправя малко нещата.
thinkpad - майстор
gogo7777 написа:
Това с дългия болт, многото кабели и шайби, е арно ама има една тънкост.
Има и друга тънкост - с обикновени болтове такива връзки да не се правят на влажни места, защото почват да ръждясват. А относно врътката - зависи как пристягаш. Аз лично хващам 2 ключа и въртя до момента, в който усетя достатъчно съпротивление, давам го някъде до момента, преди шайбите да почват да смачкват едножичният проводник. Ако толкова те е страх от разхлабване, хакаш и една зегерка. За подръчни материали - толкова! Лично аз обаче предпочитам болтови шини.
pavelari написа:
той ли ви учи сега на скъпи ремонти? лелее
Мен никой не ме учи и не съм ничий ученик. Написах го това, защото Хидразин все ще намери някакви кусури. Аз не съм толкова добър в търсенето на кусури, за това оставям работата на него. :lol:
icemans написа:
Кажи колко пари си я взел да ти кажем дали е читава. Да не излезе, че е по-зле от един болт от железарията, няколко шайби и две гайки за под левче.
nikolovvd написа:
Това табло е правено от убиец!
То това не е табло. Дори кутията му не е от табло. Това е ПКОМ кутия. Еми да, то таблото за топкова предпазители ще излезе към 30-тина лева сигурно(трябва да видя, сега не ми се рови), как да ги дадат. Едно парче гетинакс и цокли за витлови бушони с дървен капак със стъкло ми изглежда по-табло, отколкото това.
Кики - специалист
Айде сега това не е табло, това си е ТАП 16 двуредово доколкото успявам да видя от снимката за открит монтаж или Елмарк или турско но ако нулевата шина е оригиналната е по скоро Елмарк.
nikolovvd - майстор
ТАП 16 в час по трудово в техникума, правено от ученик 11-ти клас след запои до 4 сутринта.
Това табло има и преден капак, от който трябва да се виждат само бутоните на предпазителите, но бас ловя, че не може да се постави от тази плетеница от жици и топки изолирбанд!
VLADO66 - майстор
На Елмарк е щото на Вико-то винтовете са на линия с еврошината http://elektrobaza.com/158375-Apartamen ... ntazh.html
icemans - специалист
nikolovvd написа:
Това табло има и преден капак, от който трябва да се виждат само бутоните на предпазителите, но бас ловя, че не може да се постави от тази плетеница от жици и топки изолирбанд!
Eee, чак пък толкова без капак няма да мога да го изтрая. Слага си се капака, вярно с малко подреждане, но се затваря. А иначе на снимката си изглежда плетеница защото и аз малко съм го пораздърпал докато изкарам нулевата шина и да позакрепя малко нещата.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Нагорял нулев проводник в ел.табло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: