Той ако е в клуба ''ръцете ми пречат'' и по свата начина пак същата ще я свърши като кучето на нивата.
Последна промяна от lov на пет ное 22, 2013 11:52 pm, променено общо 1 път.
thinkpad написа:Въпрос -jekasus написа:Не слагам от вчера, зад боклуците са кранчета за бойлер. Плосък е, ще има и вратичка, която ще го скрие, широчината на нишата е 32 см.Браво, аз леко шеговито го написах, нали знаеш? Масовите бойлери, който се ползват и поставят - кабела си го слагаш сам.
hidrazin написа: Абе ти да не снаждаш кабел за някой бойлер в баня???Отговор -
i486 написа:Има ДТЗ. 3х2,5 е (реално са 2 мостови кабела с 2х2,5, защото земята се появи като втори кабел). Като цяло рискът от мокрене идва само от бойлера - ако избие отнякъде. За пръскане от мивка или душ е далече, ако не броим влагата на въздуха.Има ли смисъл от излишните действия по въпроса - мостовака вкаран в бойлера е грозничка гледка
jekasus написа:Има ли смисъл от излишните действия по въпроса - мостовака вкаран в бойлера е грозничка гледкаНе е лоша идея. Пък и мостовака заедно с муфата може да се скрие в едно гофре или на цялата дължина от стената до бойлера да се сложи цяло парче бял термосвиваем шлаух.Да го скрием него и връзките със някаква тръбичка или разп.кутийка на плочките(грозно си е) и швсп до бойлера.
hidrazin написа:Опитвам се аз да обясня амааа...Хидразине, кажи една лустер клема тройка знаеш ли колко е широка? Сега искам внимателно да помислиш - Автора на темата с какво ще свърже този кабел? Спайка, спойка, кримп или клеми? А за това, което се случва при теб - много ми е интересно трижилен кабел как ще бъде по-тесен от оригиналному при връзки, освен ако не си решил да не изолираш между трите жила каквото и да е било. Още повече имам опасения за шлауха поради профила на кабела. Да ти кажа - аз запоявам два проводника 6 квадрата и като ги запоява не става връзка с дебелина 5 квадрата. С клема също. Или тия кабелни връзки ги прави с кербоване/кримпване или с някакви черни магии. И да стане с шлаух, не харесвам идеята за клема(ако се ползва), която да не е достъпна/пригодна за ремонт. Подозирам, че автора тая кабелна връзка няма да я кербова.
i486 написа:Кутиите които намирам са все IP54. Не знам това IP55 с какво е по-надеждно...Първата цифра е прахоустойчивост, втората е водоустойчивост. Едното издържа на поливане с вода, другото издържа на пръскане с налягането на водоструйка. За потапяне във вода цифричката последната трябва да се качи още...
i486 написа:Кутиите които намирам са все IP54. Не знам това IP55 с какво е по-надеждно - може би издържа потапяне под вода. Доста яд ме хвана като констатирах малкия недостиг на кабел, но досега се ядосвах за какви ли не тъпи пропуски на майстори и моя непредвидливост, че се уморих от ядосванеhttp://ru.wikipedia.org/wiki/IP_(%D1%81 ... A%D0%B8)Не знам линк на български, но IP55 - демек издържа на поливане със маркуч.
i486 написа:Предпочитам мостовия да отиде над тавана и там да влиза в кутията. Многожилния добре ли е да е 3х2,5 или по-добре 3х4 (при положение, че мостовия е 2мм)? 3х4 е доста дебел и по-труден за огъване.Мостовият кабел е 2,5mm2, не 2. Значи и удължението го слагаш 2,5mm2 и избираш някое място за кутията, където няма да се набива на очи. После освен влагоустойчивата кутия, действително бих налял малко епоксидна смола или течен силикон, за да уплътни входовете в кутията. Дали кабелът ще е многожичен или не, в случая не е от критично значение.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: