Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Junak - майстор
Да не осветяват датчика :?
enviro - специалист
Абе уж не сложил съм ги в една тъмна стая и исках да пробвам преди да ги монтирам ама не стигнах до монтажа :д , освён да изкарам датчика извън стаята и пак да пробвам
enviro - специалист
А имат ли значение фазата и нулата на фотоклетката как са свързани защото ходих в един магазин преди малко и момичето ми обясни че ако били разменени двата кабела щяла да гръмне, макар че те не гръмнаха :D пък и аз ги бях свързал с щепсел за да изпробвам дали ще стане и тогава да ги монтирам че ще са нависоко и няма да ми е много удобно да си играя на височина :D
kozl - майстор
За работоспособността на датчика няма значение дали е разменена фазата с нулата, но ако нулата е на кафявия проводник, на червения също ще има нула. Т.е. за да ти светне лампата/прожектора до него трябва да има свързана постоянна фаза. И както нямаш опит по-добре си спазвай съветите и цветовете та да ти е фазата там къде и се полага.
А до гърмеж може да стигнеш като свържеш два датчика в паралел да палят лампата, но объркаш фазата с нула на единия от тях. и тогиз вместо ламба - светкавица и най вероятно два сгорели датчика със стопени платки и слепени релета. То в некои от тях слагат и предпазители, НО НЕ ЗА ТАКИВА ОПЪКОВИ ЕКСПЕРИМЕНТИ, а щот крушките окъсяват и предпазителите датчика спасяват.
enviro - специалист
Т.е. така както съм ги свързал не трябва да са така или?
kozl - майстор
Не трябва защото са на щепсел и не е ясно как ще боцнеш щепсела и кое фаза, кое нула. Иначе цветово са добре.
Махай щепсела от схемата.
Я па са се :? защо енгилизкия щепсел не мОе да се обърне на 180 градиса :shock:
enviro - специалист
kozl написа:
Не трябва защото са на щепсел и не е ясно как ще боцнеш щепсела и кое фаза, кое нула. Иначе цветово са добре.
Махай щепсела от схемата.
Я па са се :? защо енгилизкия щепсел не мОе да се обърне на 180 градиса :shock:
Аз така или иначе ще ги свържа на постоянен ток не с щепсел но просто исках да ги докарам до проба да видя че всичко ще тръгне и тогава да ги закачам :D
enviro - специалист
Ее някой ще каже ли :D
kozl - майстор
Е какъв ти е проблема? Ако си правиш експерименти с датчика и си сложил прожекторите близо до него явно си взаимодействат и си я докарал до дискотека. Като завъртиш тримера за време пак ли гаснат след 2 секунди?
enviro - специалист
kozl написа:
Е какъв ти е проблема? Ако си правиш експерименти с датчика и си сложил прожекторите близо до него явно си взаимодействат и си я докарал до дискотека. Като завъртиш тримера за време пак ли гаснат след 2 секунди?
Не винаги някой път изгасват някой път не , в повечето пъти не изгасват светят по дълго просто но като изкл. веднага светват.

Тема "Свързване на датчик за движение към диодни лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: