• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
MamaMy написа:
Да не са му прехвърляни кабелите от контакт в контакт. Някои панелки имаха подобно изпълнение. Тогава при прекъсване в един контакт по веригата следващите не работят.
MIRO_073 - майстор
valentino76bs написа:
MamaMy написа:
Да не са му прехвърляни кабелите от контакт в контакт. Някои панелки имаха подобно изпълнение. Тогава при прекъсване в един контакт по веригата следващите не работят.
По този начин контактите в панелките са захранени двустранно и с фаза и с нула в затворвн кръг.
thinkpad - майстор
MIRO_073 написа:
По този начин контактите в панелките са захранени двустранно и с фаза и с нула в затворвн кръг.
Това вече са констатации на база гадателство в степен, на която дори аз не съм способен. Единствено мога да предполагам, но предполагам, че е инсталация изградена с разклонителни кутии. Или радиална схема(кой както си я знае) Защото ако беше кръгова, за каквато говориш, ако правилно съм те разбрал - нулата няма как да отпадне напълно. Но пък подобната схема(кръговата) се е ползвала с по-тънки проводници, т.е за пестене и на мат'рял и проводникът може да е подложен на непредвидено голямо натоварване.
MIRO_073 - майстор
thinkpad написа:
MIRO_073 написа:
Това вече са констатации на база гадателство в степен, на която дори аз не съм способен. Единствено мога да предполагам, но предполагам, че е инсталация изградена с разклонителни кутии. Или радиална схема(кой както си я знае) Защото ако беше кръгова, за каквато говориш, ако правилно съм те разбрал - нулата няма как да отпадне напълно. Но пък подобната схема(кръговата) се е ползвала с по-тънки проводници, т.е за пестене и на мат'рял и проводникът може да е подложен на непредвидено голямо натоварване.
Точно за това говорех. За ПОСТОВЕТЕ :-D

Не заблуждавай хората с предположения. Личи като кристалното ти кълбо, че не си изграждал, ремонтирал или поддържал много от нещата за които даваш мнение.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
...Хидра, да не обърна автомата към тебе? [-X
Ееее.... Просто шега. Не го приемай толкова навътре. Дано не съм те обидил!
:partyman:
valentino76bs - майстор
thinkpad написа:
MIRO_073 написа:
С 2.5 са и стават общо 5 кв.мм. магистралата и тогава 25 A винтов предпазител става класика.
thinkpad - майстор
MIRO_073 написа:
Не заблуждавай хората с предположения. Личи като кристалното ти кълбо, че не си изграждал, ремонтирал или поддържал много от нещата за които даваш мнение.
Личи си, че много знаеш, ама при последвал ремонт не се знае кой ентусиаст като мен е наслагал разклонителни кутии. И въобще гадаеш много сериозно какво точно има. Изграждал и ремонтирал съм, но без информация не ми се работи. По подразбиране за мен всяка инсталация е с разклонителни кутии, ако не е казано противното. Лично аз съм срещал повече с разклонителни кутии. Елементарната логика говори, че ако отиват 2 проводника до едната клема на контакт и прекъснеш единият - нулата ще си остане.
valentino76bs написа:
С 2.5 са и стават общо 5 кв.мм. магистралата и тогава 25 A винтов предпазител става класика.
Става. Ама тоя предпазител ще стои с нулева защита от претоварване. Контакта ти може да стане на желе, но той няма да изгори.
fox_vt - майстор
Не,не отиват два проводника до едната клема на контакта :idea: Кръговото си върви по стената на 40 санта под тавана и със разклонителна кутия се спуска към контакта със мостов кабел 2,5.Ха познай как е свързан контакта в раклонителната кутия и какво ще стане ако се разхлаби там нулата му.А по темата на колегата не е по схемата кръг.И още нещо щях да забравя-относно картинката ти и символа земя.Това е валидно само ако си си сложил духалката отвън на поляната щото само там е земя.Навсякъде другаде е под-ламинат,теракот,балатум,мокет,килим,бетон,на котката повръщаното и всичко друго но не и земя.Освен ако пак не си включил духалката в банята докато се къпеш,макар тя да няма нула и да не работи :?
thinkpad - майстор
fox_vt написа:
НКръговото си върви по стената на 40 санта под тавана и със разклонителна кутия се спуска към контакта...
Явно всеки е имал нещо различно предвид. Аз имах предвид система връзки тип "от контакт - в контакт". Всеки е прав за себе си. Съжалявам, ако съм звучал грубо или не на място. Просто не знаем изпълнението. Пък за картинката - и на 10-тият етаж може да те удари ток...или не може? :?
lov - майстор
Захапахте темата за кръгово изпълнение. Признавам си без бой ама за толкоз години до сега не съм попадал на такова изпълнение у нашенско. Но пък и като почнахте и едни обяснения и за разклонителни кутии към него хептен се обърках. Аз ли не съм уред или съм на зад с материаля. И такива ли изпълнения са правени.
У некои бели държави където това изпълнение е стандарт не се допуска никакво прекъсване на контурния кабел и никакви допълнитени отклонения от него. Кабела си тръгва от таблото и минава през всички контакти на линията и се връща обратно пак там. Контактите се монтират като само се сваля изолацията на проводника на необходимите места като е абсолютно забранено срязването му и съединяване отново в клемите на контакта или където и да е по трасето. Тъпо за някои но просто и ясно. Сгафиш ли умишлено просто се прощаваш със занаята.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Загуба на нулата в два контакта от апартамента" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: