Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MIRO_073 - майстор
hidrazin написа:
MIRO_073 написа:
Обикновено по стълбовете-влизат и излизат FTP-та :-D
:? Сериозно? май съм виждал ама с UTP-та. :-D
:partyman:
Е как :-D За по-еФтино :-D :-D :-D Дори и алуминиеви или стоманено помеднени слагат. :-D :-D :-D
Как се затварят тази кутия? Не виждам винтове.
До 100/100 е на клипс система. Над 100/100 е на винт от ABS
lz1mak - специалист
hidrazin написа:
Тази ПКОМ кутия предполагам ще изгори по-бързо и от оригиналната. Ако повечето от старата кутия стои, минавай отгоре със шкурка и го омажи отвън с виброкит. Той е със стъклени влакна в него. Може да го напластиш колкото си искаш. После външното оформление си е по твой вкус.
Метални болтове във фокуса не са добра идея. Ако останеш на ПКОМ хората са измислили пластмасови болтове.
http://www.euroboltbg.com/
Аз и не знам за какво ти е да я отваряш ама...
Успех!
Hidrazin,
абсолютно точно предположи! Днес се свързах с производителя на ПКОМ кутията от снимката. Човека се оказа точен и сподели, че макар да е за външен монтаж, на светлина не издържала.
Сега разглеждам друга кутия: "OBO T40"
http://obobettermann.bg/vbs-svarzvashti ... orena.html

В сайта не производителя не видях да пише, че кутията е UV стабилизирана, докато в БГ сайта точно това е отбелязано. Следващия размер на кутията е с пласмасови болтове. Прилагам снимка.

Прикачен файл

OBO T40.jpg
OBO T40.jpg (21.95 KиБ) Видяна 1201 пъти
hidrazin - майстор
За тази "OBO T40" нищо не мога да кажа. За ПКОМ нищо не съм предполагал. За нея знам.
Сещам се и за друг вариант. Кутията да се боядиса с боя която е устойчива на UV. Примерно автоемайллак. Предполагам ще трябва и някакъв грунд ама там са на ход бояджиите.
thinkpad - майстор
Една обикновена ПКОМ кутия е изкарвала няколко години, като гумата за уплътнение залепна малко, гумените тапи на щуцерите се вдървиха, но самата кутия, макар и пожълтяла, не се разрушаваше, както е дал авторът на картинката.
MIRO_073 - майстор
lz1mak написа:
Сега разглеждам друга кутия: "OBO T40"
http://obobettermann.bg/vbs-svarzvashti ... orena.html

В сайта не производителя не видях да пише, че кутията е UV стабилизирана, докато в БГ сайта точно това е отбелязано. Следващия размер на кутията е с пласмасови болтове. Прилагам снимка.
Тази кутия е пластична. Другата е от по-твърд ABS. Прецени каква ти трябва. Хубава е.
gogo7777 - майстор
Емулсионно PVC, разрежда се с дебутил-фталат. Нанася се с четка и се изпича с пистолет за горещ въздух. С малко внимание да не се прегори старата кутия става вечно. Можеш да го напластиш колкото си искаш дебело. Даже да облечеш цялата кутия с него...Остава еластично като гума и обира разширения и свивания. Държи както на горещини така и на студове. Става и с револтекс /от него се правеха балоните и презервативите :-D / и той се изпича с въздух.

Тема "PVC кутия за външен монтаж - разтворител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: