Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ESPACE - майстор
pif4o написа:
Има ли по лесен начин за разпояване?
С вакуум помпа http://vikiwat.com/vakuum-pompa-za-zapoiavane.html.
pif4o - специалист
Пффф, имам, хахаха, ама въобще бях изключил за нея щото не съм я ползвал с години :) ще я потърся :)
pif4o - специалист
Купих си ама е бати боклука, за тва взех само един щото и оста му по дълга, реших да я сменя с моята aма, явно при моята толкова е остаряла пласмасата дет държи пластинката че и тя с еотчупи, ся ще резна оста с флекса ще и направя засечка и готово, но го загледах новия и тои още по рождение спукан вътре държача, по същия начин като стария с таq разлика че все пак се държи. Има обаче нещо друго тревожно, меря горния потенциометър и показва от 0 до 90к/ом, но мереики долния от едното краче към централното показва от 0 до 90к/ом но от другото краче към централното показва някви аномалии, 0,03, пък се сменя на 0,30 е такива, не би ли трябвало и тои да си показва 0-90, ако е така да ходя да купувам друг?

п.п. едва сглобих от два един, ама после ще ида да взема още един но този път с уред в ръка, щото долната плоча въобще няма контакт между двете клемички, а те са занитени. Та там на място меря тествам и вземам :)
ditronix - специалист
Виж в ЕЛИМЕКС,може и да имат. Трябва ти линеен потенциометър,с твоя си изтеглил късата клечка! И трябва да е 100К,за тонкоректора това е важно. Специално на тия потенциометри износването обикновено е на пъпката,тя е кокс или нещо подобно. Описаната операция съм я правил много пъти и винаги се е получавало. Аномалиите,за които пишеш не са нормални,огледай добре да не е пукната гетинаксовата плочка с графитния слой. Понякога това се получава там,където е занитен извода.
pif4o - специалист
Готовоооо момци :) свири та дрънка, минах взех нов потенциометър, но този път си го избирах, чак третия беше със здрава втулка за пластината. Рязнах му оста напраих му фаска запоих го и вече индикаторите са ок, звука е ок и машинката пак ще намери място да свири някъде я на село я на вилата :) Благодаря на всички включилисе в темата :)

Тема "Малко помощ за БГ усилвател Респром У202" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: