Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
shadow__01 написа:
... Все пак ще минават 165A през нулата ...
Абе да не си нещо влюбен днес? :-D Няма да минават 165А през нулата.
:partyman:
thinkpad - майстор
zandor написа:
понеже формулата която ми показа някой тук беше с корен от 3 и затова малко се учудих!
За звезда - U = √3Uф, I = Iф, За триъгълник - U=Uф, I = √3Iф
shadow__01 написа:
Моя грешка. Днес съм разсеян нещо и не съобразих, че има и нула. Все пак ще минават 165A през нулата и по 55 през фазите..
Shadow, нещо пропусна, че трите фази са дефазирани една спрямо друга на ∠120˚. Събират се вектори, не може просто така да събереш токовете от трите фази.
Последна промяна от thinkpad на чет апр 10, 2014 11:49 pm, променено общо 2 пъти.
Junak - майстор
shadow__01 написа:
... Все пак ще минават 165A през нулата и по 55 през фазите. Отново в началото "Ще работи ли ДТЗ"...
.
[-X
ivanovbg - майстор
М,гла, не прочете ли поста ми най отгоре? През нулата не трябва да тече ток или ще е много слаб.

Иначе ДТЗ - то ще си работи без грижи. Принципа му е сбора(или разликата) на токовете през всички кабели да е 0. Тоест ф1-1/2ф2-1/2 ф3 -Нулев=0 .
Ако не е нула и надвиши зададената стойност се задейства.
thinkpad - майстор
ivanovbg написа:
М,гла, не прочете ли поста ми най отгоре
Такива формули като твоите по-горе за пръв път виждам. Методите ще ги дам като връзка към сайт - Using Vectors to Approximate the Neutral Current in a Three Phase Power System
ivanovbg - майстор
thinkpad написа:
Такива формули като твоите по-горе за пръв път виждам. Методите ще ги дам като връзка към сайт - Using Vectors to Approximate the Neutral Current in a Three Phase Power System
Ми малко си учил :wink: Ако смяташ че не са верни - докажи! А ако не можеш да докажеш си трай!

thinkpad - майстор
ivanovbg написа:
Ми малко си учил
Забележки от човек, който си мисли, че пести ток с кондензатори не приемам. Не знам как си ги получил или от къде си ги взел. Методът с векторите е най-простичък, освен ако не искаш да си усложняваш живота с много тежка алгебра.
ivanovbg - майстор
thinkpad написа:
Забележки от човек, който си мисли,..
За разлика от тебе аз не мисля, а знам. И да не се отдалечаваме от темата...

И да не говорим напразно - една малка задачка:
Трифазно свързани нагреватели в звезда със свързан център. Тока на единия нагревател е 15А, на другия 10А и на третия 5А. Колко е тока през нулевия проводник?

По моята формула имаме 15 - 0,5*10-0,5*5=7,5 Ампера ще е тока през нулата. Смятай сега ти и да сравняваме.
Последна промяна от ivanovbg на пет апр 11, 2014 12:06 am, променено общо 1 път.
shadow__01 - майстор
hidrazin написа:
Абе да не си нещо влюбен днес?
Не, развален режим на сън. Недоспал съм. А и таванната теория май е истина.
Как така едновременно ще работят на 230V и няма да протича ток през нулата?
При монофазния проточен бойлер има 8KW на фаза и нула. При трифазния ако има 3*8KW свързани по същия начин на различни фази....
На едно място за малко да гръмнат 2 1000-литрови бойлера след пресвързване в триъгълник. Контакторите бяха като заварени и добре, че се спука една PVC тръба да освободи налягането.
ivanovbg - майстор
shadow__01 написа:
hidrazin написа:
Абе да не си нещо влюбен днес?
Не, развален режим на сън. Недоспал съм. А и таванната теория май е истина.
Как така едновременно ще работят на 230V и няма да протича ток през нулата?
При монофазния проточен бойлер има 8KW на фаза и нула. При трифазния ако има 3*8KW свързани по същия начин на различни фази....
На едно място за малко да гръмнат 2 1000-литрови бойлера след пресвързване в триъгълник. Контакторите бяха като заварени и добре, че се спука една PVC тръба да освободи налягането.
Колега при пресвъзване на нагреватели от звезда в триъгълник общата им мощност се качва 3 пъти! Съвсем нормално е ако не са преоразмерени контакторите на 300% претоварване да се заварят.

Тема "Спешно питане за 3фазна дефетнотокова на нагреватели-звезда" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: