Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
velas - специалист
За в къщи не ти трябва TAP. Той се използва за магистрални отклонения. Затихването на out-а трябва да е около 1-2-3db.
На теб ти трябва сплитер с 3 out-а, за да ти е минимално затихването.
Пробвай, това което имаш, без значение кое къде връзваш. Може да имаш по-силен сигнал в къщи и свърши работа.
boys_san - напреднал
еми сгрешил съм с покупката на сплитера ,но надявам се да не е фатално,в смисъл не е фатално че два от изходите са тап,нали
то затихването на аута е 8 дб,а на 2та тапа пише че са по 12,да разбирам от теб че всичко си е наред ,без да има значение кое къде слагам.Благодаря
AAsat - специалист
Много странен елемент с тия затихвания - 8dB, 12dB, 12dB. Да не бъркаш нещо? А иначе - както пишеше по-горе - включвай както дойде и разменяй дкато ти хареса. Ако не ти хареса - сплитер. Ако и тогава не ти хареса - лошо - викай някого да мери - най-добре техниците от кабелната.
velas - специалист
Не е странен... :) , но не е ТАР, а сплитер с различно затихване на изходите. Слага се краен при високо ниво на сигнала. Слагал съм такива осморни на Triax със затихване от 11,5 до 18,5db
vk - специалист
Има ли възможност в един телевизор(от съвременните led телевизори) да се комбинира - ефирно цифрово приемане(с външна антена) и кабелна телевизия(аналогова), приемана по коаксиален кабел.
Идеята ми е основни 7-8 новинарски програми да ги приемам цифрово ефирно (заради по-доброто качество), а от кабеларката онова което липсва ефирно.
Но да бъдат мушнати и двата кабела, така че да няма прехвърляне и настройване, а телевизора да ги възприеме и двата източника.
petkomz - специалист
vk написа:
Има ли възможност в един телевизор(от съвременните led телевизори) да се комбинира - ефирно цифрово приемане(с външна антена) и кабелна телевизия(аналогова), приемана по коаксиален кабел.
Идеята ми е основни 7-8 новинарски програми да ги приемам цифрово ефирно (заради по-доброто качество), а от кабеларката онова което липсва ефирно.
Но да бъдат мушнати и двата кабела, така че да няма прехвърляне и настройване, а телевизора да ги възприеме и двата източника.
Няма никакъв проблем! Включваш цифровия ефирен приемник през някой от скарт, AV или HDMI входовете, а коаксиалния кабел - нормално както си е - във входа за антената RF. И само играеш с дистанционните! :wink:
velas - специалист
Човека за друго пита. :)

Да, става. Слага се сплитер като смесител, т.е. наобратно. Поради по-голямото му затихване, трябва сигнала да е по-силен.
И да няма съвпадащи честоти...и задължително галваничен разделител за кабеларката.
petkomz - специалист
И за какво му е да се вкарва в подобни филми и къде е гаранцията че няма да има припокриващи се честоти, сигнала ще е достатъчно силен и т.н., като само с едно натискане на бутон може да си избира какво да гледа без да настройва и изключва/включва кабели!
valio2007 - специалист
Ако живеете в град и изграждате вътрешна ТВ инсталация задълително пуснете UTP (FTP) кабел до всеки телевизор от разпределително табло. IPTV набира бързо скорост и много скоро коаксиалните кабели ще стават само за скраб.
VLADO66 - майстор
По-добре оптика,че и UTP-тата почнаха за умират :)

Тема "TV Инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: