• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Chefo77 - майстор
stiv1961 написа:
Тук поддържам thinkpad- инструменти, които са добро попадение за относително скромната си цена.. Все пак не всички тук са професионални строители, плочкаджии, ел. техници и прочие.
Аз пък що си мисля, че Тинки показва инструменти, с които РАБОТИ професионалната си работа? И аз имам клещи на Рико и отвертки на Топмастер за 10 лева всичко, но ако ми трябваха професионално ежедневно и т.н. нямаше да ги погледна изобщо. И не защото са лоши.
thinkpad написа:
Примерите не са ти разумни. Взима се това и толкова, колкото да ти улесни работата и колкото ти е нужно. Ти в момента ми казваш - трябва ти кола, не си купувай тая която те вози, купи си Мазерати, щото е по-лъскава и ще изглеждаш по-квалитетен.
Не бре, диване, казвам ти да си купиш такава, която няма да стои повече в сервиза, отколко да я ползваш, която няма да гори 20 на 100, няма да ръждясва повече, отколкото стара лада след автомивка и с която няма да те е срам да се движиш по улиците. Твоят начин на разсъждение повелява като ти трябва кола, да гледаш най-евтината, защото предназначението И е от т.А до т.Б, има 4 гуми и що-годе върви.
Пак ти казвам, че явно не си се сблъсквал с такива клиенти, на които им прави ДОБРО впечатление, че си уважаваш труда и се глезиш с добри помощници. На баба ти на село не И прави впечатление, но на онзи с ЦЛС-а, който те вика да направиш инсталацията на триетажната му къща вероятно ще направи.
Това ако е вярно - защо го месиш с работата си?
fox_vt написа:
Темата е за евтини ментета.
Не съвсем. За инструменти, които са добро попадение за относително скромната си цена.
Това твоето е да изтипосаш И. Фидосова и да кажеш - грозничка е, ама нали има дупка - върши работа. Мен обаче ме е срам да я покажа, затова предпочитам да съм с Мая Манолова, да речем. Хем ти прави густо на самочувствието, хем не ти се смеят зад гърба. :lol:
thinkpad - майстор
Chefo77 написа:
Не бре, диване, казвам ти да си купиш такава, която няма да стои повече в сервиза, отколко да я ползваш,
Нека не превръщаме темата в излишен спор. Мога да ти кажа, че знам цял LAN доставчик работниците му да работят с лустер клеми от 1.50лв/блокчето, кримпери за RJ като на картинката, клещи, отвертки, резачки, фазомер от левчето, мултимер Mastech за 15лв и чук Топмастер от левчето.
Лично аз съм абсолютно съгласен, че ако инструмента повече стои в ремонт, отколкото работи - безсмислен е. За това говорим за инструмент, който хем не е скъп, хем не стои в ремонт повече отколкото работи. Няма смисъл да убиваме мухи с ракети.
Chefo77 - майстор
То там може и изолирбанд да нямат, няма да ме учуди. Работиш с каквото ти дадат ... и ако ти дадат. Няма да забравя как бившия ми шеф действаше като правихме една голяма къща - 4 човека целодневно правим конструкция с греди 10х10 и 3 мм Г-образни планки, които закрепваме с винтове с еврейска звезда. Счупи се ЕДИНСТВЕНИЯ бит, който имахме, звъним му ... идва след половин час и носи ... ЕДИН бит. Викам му "Тиква, купи 10, имаме да завием още 4 000 винта!"... И отговора: "Като се счупи, ще купя друг!"
Когато работиш за друг и някой ти даде да ползваш и когато САМ си купуваш и работиш за себе си, са съвсем различни неща. Аз това не мога да разбера - да си от вторите и сам да си налагаш и купуваш бюджетни решения за нещата, които абсолютно ежедневно ползваш. И очевидно причините не са заради финанси, а заради начин на мислене ...
valentino76bs - майстор
Това твоето е да изтипосаш И. Фидосова и да кажеш - грозничка е, ама нали има дупка - върши работа. Мен обаче ме е срам да я покажа, затова предпочитам да съм с Мая Манолова, да речем. Хем ти прави густо на самочувствието, хем не ти се смеят зад гърба. :lol:[/quote]

Ай стига комплексарщина .....Тя пък Мая Манолова е една красавица да ти имам вкуса....пък и червена
Chefo77 - майстор
valentino76bs написа:
Това твоето е да изтипосаш И. Фидосова и да кажеш - грозничка е, ама нали има дупка - върши работа. Мен обаче ме е срам да я покажа, затова предпочитам да съм с Мая Манолова, да речем. Хем ти прави густо на самочувствието, хем не ти се смеят зад гърба. :lol:

Ай стига комплексарщина .....Тя пък Мая Манолова е една красавица да ти имам вкуса....пък и червена
Първо - що да е комплексарщина? Предпочитам да ми завиждат, отколкото да ми се смеят.
Второ - какво като е червена.
И трето - дадох я просто като пример - и без да си кривим душата, си е от симпатягите в политиката. Иначе сигурно и Ц.Цачева си има фенове, на мен обаче ми се драйфа от нея...
thinkpad - майстор
Chefo77 написа:
Аз това не мога да разбера - да си от вторите и сам да си налагаш и купуваш бюджетни решения за нещата, които абсолютно ежедневно ползваш. И очевидно причините не са заради финанси, а заради начин на мислене ...
Изпробвам и вземам такива решения, каквито ми вършат работата задоволително. Живея в България и може много да искам инфрачервена станция с подгряване за 5000EUR, поялник Weller за 1000EUR, къртач за 700EUR и мултимер за 800EUR, но друг е въпросът тая техника дали можем да си я позволим тук. Твоите инструменти са нищо особено по западните стандарти и там сигурно ги ползват за хоби работа. Нека не спорим повече и не се изхвърляме.. Ако видя, че не е практично - няма да го държа.
hidrazin - майстор
stiv1961 написа:
Тук поддържам thinkpad- инструменти, които са добро попадение за относително скромната си цена.. Все пак не всички тук са професионални строители, плочкаджии, ел. техници и прочие....... и още доста знайни и незнайни и дребни инструменти, които не са ме предали до сега за моите любителски проекти.
Стискам ти ръка! Време е и аз да подкрепя thinkpad. Все пак става дума за инструменти, които човек ползва в къщи и при приятели, на които не вземаш пари за свършената работа. Напълно любителско и в духа на старото ТНТМ - също както при автора на темата. Нищо професионално и на сериозно.
На автора на темата мога да му препоръчам отвертки за 2 кинта комплекта. Има-няма по 40 стинки на парче. Няма никакъв проблем с тях да си дупчи доматите и да смуче ... сока им. :lol:
Изображение

:partyman:
Chefo77 - майстор
Ама разбира се, че ги имат за хоби инструменти - в такъв ценови клас са за тях! Ти да не реши, че си мисля, че съм взел най-най-най-доброто? И като имаш предвид това, смятай на какво ниво са перфораторите по 80 лева и вертовете в пликче по 40 лева ...
Искам още по-хубаво, ама няма пари. Нямам и нужда.
И престани да използваш името на България, за да оправдаваш собствените си ограничения.
Chefo77 - майстор
И за да е в духа на темата - използвам макетни ножове, на които не можах да намеря снимка ... с прозрачно тяло и жълто/синьо/червени капаче и държач. Цена - 0.80 лева. Супер са, удобни, евтини и по-често ги троша, отколкото да се повреди нещо в тях - я пружинка, я да се среже водача отпред ... Иначе съм използвал поне 10 вида метални, пластмасови и какви ли не още ножчета по 4-5-6 лева ... един дол дренки са. Тези поне са чупиш-хвърляш.
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
На автора на темата мога да му препоръчам отвертки за 2 кинта комплекта. Има-няма по 40 стинки на парче.
Само закалени отвертки. Имам една с шестоъгълно тяло и дръжка от ацетат. Няма мърдане. Имам и друга закалена - и тя няма мърдане. Избирах си ги. Но не са от известните марки, които си чувал.
Chefo77 написа:
И престани да използваш името на България, за да оправдаваш собствените си ограничения.
Що? Да не би да имаме случайно купчини с излишни пари, в които се къпем? Толкова богати, че не можем да си преброим парите ли? Те това май са ограничения в цялата държава, ама нейсе.
------
По темата:
Мултимер M890G с измерване на честота до 20Khz и температура с термодвойка, както и капацитети на кондензатори. Притежава функция за автоматично изключване след интервал от време за пестене на батерията. Работи с 9V батерия. Полезно уредче за не много пари. Оригиналните сонди в комплекта са малко под критика, т.е успях да скъсам кабелите, не че нещо им има. :) Мери стайна температура, ако не му бучнеш термодвойка, но си пуснал уреда да мери температура. В комплекта има и гумено калъфче, има и разгъваща се поставка, с която може да се постави изправен. Общо взето за цена от 20лв чудесно уредче за непретенциозна работа. Ако някой има намерение да си пържи уреда, да мери токове над способностите му или напрежения над тях и подобни изпълнения - по-добре да си потърси отсега уред със съответните защити. В конкретният основната защита е бързо действащ стопяем предпазител. Този каквото му кажеш и е според възможностите му - мери с относително висока точност. Повече няма какво да се иска.
Може да се закупи от магазин Елимекс. ЦЪК
Изображение
Последна промяна от thinkpad на чет авг 07, 2014 9:26 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Евтините инструменти, които вършат работа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: