Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
marian1 - майстор
Слушай колега - не се обиждай, но не опитвай! По писането ти се вижда, че си далеч от тази материя. Тока не е шега работа! Повикай някой приятел - не опитвай да правиш нещо - което не знаеш за какво го правиш и какво трябва да стане. Ще объркаш нещо, и после може цял живот да съжаляваш! Не преувеличавам!
chapara - майстор
Човече с тия ти въпроси вярно викни някой приятел да пиете по бира :drinkers:
toci1 - напреднал
Gnus написа:
Да. Уверяваш се, че в разклонителя има читаво напрежение. Може с пробната лампа да се пробва, ако няма друго.
Като се увериш, че е наред, намираш нулата с фазомера.
После мериш между нулата на разклонителя и фазата на ключа.
Но както и други ти казаха - внимавай да не влезеш в новините. Моето предложение е да свалиш бушона, после да направиш постановката и после да включиш бушона.
А как да разбера кое е фазата на ключа, при положение, че като меря с фазомера, ми свети и на двете жици на ключа?
Gnus - специалист
Където свети по-силно е истинската.
Предполага се, че фалшивата фаза я получаваш през някой друг консуматор и там крушката ще свети слабо или изобщо няма да свети.
hidrazin - майстор
Фазомера не е надежден начин за проверка на каквото и да било. Аз не бих му давал такива съвети със силни и слабо светене.
:partyman:
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Пък и ако е от китайските с батерийки вътре - айде, моля.
Бадева ходих да проверявам заради такъв фазомер. Свети яко по каквото го допреш, включително и между лява и дясна ръка.
Draganov - специалист
toci1 написа:
Здравейте,

Имам следния проблем с тока:

Онзи ден, като светнах лампата в банята и крушката изгоря.
Хайде сега да ви видя какви сте майстори :-D
Я провери дали наистина е изгоряла или в момента на включване на лампата е прекъснала нулата някъде?
Gnus - специалист
hidrazin написа:
Фазомера не е надежден начин за проверка на каквото и да било. Аз не бих му давал такива съвети със силни и слабо светене.
:partyman:
Имах предвид пробната лампа, а не светлинката на фазомера.
Стиви - специалист
В някои панелки конзолните кутии на ключовете се използват и за разклонителни кутии. Може да провериш дали и твоя случай е такъв, като свалиш ключовете и погледнеш дали зад тях има кабелни връзки. Ако освен кабелите, които са свързани към ключа в конзолна кутия има и други кабели, то най-вероятно оттам минава и нулата. За да откриеш проблема е необходимо, да провериш и стегнеш всички връзки зад ключовете. Ако не откриеш проблема визуално, пиши отново за да обясня как да го направиш с пробната лампа описана от колегите. Преди да свалиш ключовете и да проверяваш връзките задължително изключи предпазителите!
Последна промяна от Стиви на чет окт 23, 2014 12:18 pm, променено общо 1 път.

Тема "Странен проблем с тока - ПОМАГАЙТЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: