Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valiouzana - помощник
FM STEREO написа:
Колегата moimoimoi е прав,сложи си УМ ШАЛТЕР може да стане някой сакатлък.
Така значи ако енергото пусне тока преди обявеното часово време за спирането и пускането на тока и ме убие няма нищо че съм умрял ама ако то когато прави рамонт и стане нещо аз съм умрял А ??? Както аз проверявям за напрежение така и те да си проверяват ама ха. То вече има хиляди агрегати в България едно време имаха само богоизбраните.
kuger - майстор
Въпроса не е кога ще спрат, или пуснат захранването. Силно препоръчително е да има видимо разделяне на двете захранвания. Не толкова за теб, отколкото за битовите ти машини.
Весела Коледа!
hidrazin - майстор
valiouzana написа:
...Така значи ако енергото пусне тока преди обявеното часово време за спирането и пускането...
Това къде го прочете че някой е длъжен да ти обявява такива времена и да ги спазва дори до един час? Да не говорим за минути.
А че публикуват графици за временно прекъсване на захранването поради профилактика, планови ремонти ... е съвсем друга бира.
Тези публикувани в медийното пространство срокове и графици с нищо не ги задължават.
Грижа на потребителя е да вземе всички възможни мерки за да не се присъедини като производител на ел.енергия към мрежата, без да е минал по каналния ред и да са взети всички възможни предпазни мерки.
Дори и на тези дето си направиха ВЕИ централи - фото, ветро.... им искат сертификати за използваните например инвертори.
В тези сертификати производителя гарантира че инвертора няма да работи в островен режим. Демек като спре тока в мрежата и инвертора спира.
И да. В твоя случай е силно препоръчително да имаш видимо разкъсване на веригата и взаимна блокировка между двата шалтера.
Иначе ако стане беля - непредумишлено убийство и си на топло.
Весела Коледа.
:partyman:
P.S. Като ти гледам ника ... ти какво общо имаш с Узана?

Тема "свързване на агрегат за ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: