• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dobcho_vn - специалист
1-нощна енергия, 2-дневна енергия.
Показва ти общата енергия от инсталирането му до момента, т.е. сумарно имаш 390 kWh нощна и 890 kWh нощна.
Тука вече има малко гимнастика - трябва спрямо протокола за смяна да видиш какво е било и да сметнеш консумацията към момента.
FM STEREO - специалист
Да това може да направи.
Последна промяна от FM STEREO на ср яну 21, 2015 9:40 pm, променено общо 1 път.
moimoimoi - майстор
преди 2 години нося в метрологията в сливен електронен нов електромер и ония ми викат "ми те наще уреди не са толкова точни" и ми дадоха телефона на лабораторията на евн в пловдив където извършват проверка на електрони електромери.

след проверката ми издадоха протокол при различно натоварване и при различен косинус фи каква грешка прави новия електромер,беше си в норми.
thinkpad - майстор
dobcho_vn написа:
1-нощна енергия, 2-дневна енергия. Показва ти общата енергия от инсталирането му до момента, т.е. сумарно имаш 390 kWh нощна и 890 kWh нощна.Тука вече има малко гимнастика - трябва спрямо протокола за смяна да видиш какво е било и да сметнеш консумацията към момента.
Не ми е даден протокол! Не ми е върнат старият електромер! Нямаше ме, когато го сменяха. Опитваш се да ми кажеш, че за около 45дни имам консумация 1.28MWh, при условие че не се топля на ток? Не ги харесвам конспиративните теории, както казвам. Но не мога да го повярвам.
fbr - майстор
Изключваш всичко, включваш консуматор който е с известен постоянен константен товар, примерно електрическа печка, засичаш показанаията за един час и толкова. Много ли е сложно. Направи това и ако има неправилно измерване, тогава си давай парите за експертизи и прочее. С тази тема направо ме предаде, като твой привърженик, в едни спорове относно компетенциите ти.
moimoimoi - майстор
понеже моя електромер може да мери и моментна мощност, съм пробвал духалка на две степени 1 и 2 киловата и показанията бяха 1011 за 1 киловат и 2005вата за 2 киловата
thinkpad - майстор
fbr написа:
С тази тема направо ме предаде, като твой привърженик, в едни спорове относно компетенциите ти.
Мисля, че в темата еднозначно поднесох моето питане. Посоченият от теб метод не ме предпазва от грешка от страна на инкасатор, нямам и протоколи за сверка. С контролен мога да си направя и други сметки, които ме интересуват. Аз съм си навил да сложа контролен и ще го направя, независимо кой какви съвети препоръчва за проверка на електронният на ЕРП-то. Отговорих по какви причини се възмущавам, защото бях запитан.
Много добре знам, че електромерът е Ватметър с брояч и че 1kWh = 1000W x 3600sec. Електромерът е в таблото, не ми е под носа и не живея сам, та да мога да провеждам експерименти от часове или дни. Ще ми изядат главата защо няма ток и какви ги върша пак. :evil: И когато я направя тази сверка, дори и всичко да е ОК, пак ще сложа контролен електромер, за да мога да си правя сметка за оптимизиране консумацията на енергия. В момента чакам удобен момент, за да мога да оставя цялото жилище без ток, с изключение на 1 единствен уред.
FM STEREO - специалист
Няма лошо щом искаш сложи,ако се окаже че този отвън отчита повече ще трябва пак да искаш експертиза за да ти го сменят.
elenmet - специалист
thinkpad написа:
За това искам съвет за някоя марка и модел електромер, който да е достатъчно евтин, да мога да го ползвам за контролен да речем 1 месец. Това ми е питането.
За това, което си решил да правиш, не ти трябва кой знае какъв електромер. Напиши където трябва 'еднофазен електромер' и си избери най-евтиния. Още по-евтино ще излезе ако си го поръчаш от Китай (примерно). Преди време си взех един такъв с клас на точност 1 (даже и европейския стандарт бяха изписали) и го проверих - абе добър излезе.

И не приемай за истина всичко, което днес се изписа по тази тема.
thinkpad - майстор
elenmet написа:
И не приемай за истина всичко, което днес се изписа по тази тема.
Мерси. Знам кое да приемам за истина и кое не. Предлагат се обаче и неща, за които не питам и малко се подразних, че ми обясняват колко съм тъп, че съм правил еди си какви сверки по електронният на ЕРП, ами съм имал желание да си сложа контролен.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Контролен електромер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: