• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
profesionalist_wood - майстор
Andri01 написа:
При намаляване на напрежението ще се загуби мощност ,но не и обороти. Ще се повиши и греенето на ел. двигателя.
Интересно,чак ще се грее? А по тази логика моторите в САЩ също би трябвало да греят...или? Не знам
fikata - майстор
Интересно,чак ще се грее?
Защото при понижаване на напрежението от номиналното, токът на двигателя се увеличава. /за разлика от нагревателите/ :)
Junak - майстор
thinkpad написа:
Виж, не знам дали за хамериканските уреди има някакво значение разположението на фаза/нула, понеже щепселите са им полярни, а нашите не са. Едва ли, но кой знае дали някой китаец не разчита на подобно нещо.
Няма ли да спреш с простотиите си във всяка тема. И пет БАН-а да ти сложат, няма оправия. Къде ги видя тез полярни щепсели. Стига обърква хората.Машините им са с двойна изолация
МНОГО ВНИМАТЕЛНО ЧЕТЕТЕ ПОСТОВЕТЕ НА ТИНКИ. Даже по добре не ги четете.
Сега ще ви обясни как искал друго да напише, ама на...
nikolson - майстор
Трансформаторът от втората обява в ОЛХ е с един извод, следователно е макс 1.5 кВа. Този от Щайнбергер какъв натоварващ работен цикъл има? Тези жълтите от Англия са с 5 мин./ от 15 мин при 100% и непрекъснато при 50% натоварване.
thinkpad - майстор
Junak написа:
Къде ги видя тез полярни щепсели. Стига обърква хората.
Офф, полярни ще рече, че на 3P версията им(със заземяване) щепселът може да бъде сложен само по 1 начин. Шуко-то можеш да го обръщаш, понеже заземителните пластини са симетрично разположени от двете страни и не ограничават това как щепселът ще бъде поставен.
Оставих си нарочно вратичка в по-предното мнение за зли езици като теб. Да не вземеш да се обадиш като черна станция, че си виждал Хамерикански разклонител, при който е използвано тва, че щепселът може да се мушне по един начин и някой да е спестил проводника за заземяването и да е направил занулен разклонител. Вече не ви знам какви дивотии ще измислите. :-D Съди ме, че се подсигурявам.
А двете квадратчета едно в друго означават Клас II - двойно изолирани. Което означава, че единична повреда на изолация не трябва да доведе до появяването на опасно напрежение по открити части на машини/уреди. Дали са им с такава изолация машините всичките - не знам. С хамерикански работи не съм работил много-много. С английски съм се занимавал, но то те са по същ стандарт като наш, само се правят на интересни с нестандартните си щепсели. :-D (шегичка)
Ама то чукча писател, не читател. Все съм казал нещо различно от това, което съм казал. :datz:
toni_g79 - специалист
Моите машини са на 110в ползвам такъв траф http://www.ebay.com/itm/110v-to-220v-50 ... 19f9c9d03b Спрея ми е някъде 3000вата и нямам грижи :) Често при включването на трафа към мрежата падат панцерите :-D
Junak - майстор
Знам, че си го чел, даже може и да си го писал, ама поне го прочетиhttp://www.leadsdirect.co.uk/technical- ... ns-wiring/
И вземи през таз вратичка, дет си я оставил, да си изхвърлиш кетапите, ако ги имаш. Даже и този за компютрите.

"монолитен US 3 пинов куплунг. Забележка - не винаги е достъпен за гнезда на САЩ. Много по-стари гнезда приемат само щепсела на 2 пина и не може да се използва с всеки уред, който трябва да бъде earthed."
toni_g79 написа:
Моите машини са на 110в ползвам такъв траф http://www.ebay.com/itm/110v-to-220v-50 ... 19f9c9d03b Спрея ми е някъде 3000вата и нямам грижи :) Често при включването на трафа към мрежата падат панцерите :-D
Добре,ама като включвам 10 машини на ден в един контакт,то той ще се разбие от денонощно включване-изключване
toni_g79 - специалист
profesionalist_wood написа:
toni_g79 написа:
Добре,ама като включвам 10 машини на ден в един контакт,то той ще се разбие от денонощно включване-изключване
Вземи си раклонители и удължители... те ги правят едни гумирани .... доста ще се поизмъчиш да ги разбиеш :)
Хммм. Първо мислих в стаята да махна нормалните контакти в стените и да сложа американските(или до тях) и да прокарам нова външна инсталация и да го включа в трансформатора. Ама можело и така с преносим трансформатор. Май ще се ошашавят от енергото ако решат да правят проверки с фазомери в контактите дали крада ток :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Трансформатор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: