Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
П. Петков - специалист
hidrazin написа:
Що бре? Тоя тройния дето съм го дал на снимката е нашенско производство.
На Технил - Велико Търново. И цената е 4,5 левас за комплект контакт с щепсел на дребно.
http://www.megahome.bg/usilen-kontakt-s ... tyrnovo-et
Напълно приемливо като цена за някой по-мощен консуматор.
:partyman:
В "наше село" не съм виждал такива по магазините.
bobko - специалист
:thumbs: :thumbs: :thumbs:
hidrazin написа:
За сфазирането предпочитам така. Освен това е и 25А.

Изображение
:partyman:
П. Петков - специалист
Това са щифтове на щепсели "Шуко", правени преди и след 89 година!
Прикачен файл:
Picture 296.jpg
Picture 296.jpg (33.5 KиБ) Видяна 825 пъти
Броят на навивките в двете разби е съответно 2 и 4.
Този (или тези), които правят неникелираните щифтове да си ги сложат на "задното стъкло", както пееше някога покойният Тодор Колев.
Въпреки че коментарът е почти излишен, не се стърпявам да напиша още и следното съждение:
В учебника на проф. Георги Ангелов - "Машинни елементи", в раздела за винтове, болтове и техните съединения, относно товароносимостта на тези съединения и разпределението на товара в тях е написано следното:
Прикачен файл:
Picture 297.jpg
Picture 297.jpg (86.64 KиБ) Видяна 825 пъти
Прикачен файл:
Picture 298.jpg
Picture 298.jpg (79.91 KиБ) Видяна 825 пъти
Очевидно е, че "производителите", за да оставят само две навивки от резбата, или не са го чел този учебник, или, (когато е трябвало да го четат), са зяпали полуголите модели в ателиетата на Художествената академия срещу сградата на старото МЕИ (до паметника на Левски). :-D
А може и изобщо да не са го виждали учебника, ако са завършили след 89-та. :)
"Боже, пази България!" :lol:
И... да участвате всички в "костно-месните" избори, че не остана много след транжиране на Отечеството. Ясно е, че нема да има за всички!
Ей на! За 26 години са изсечени над 40% от горите в България и Б.Б. обеща по 10 кубика на калпак (каскет, бомбе, сомбреро или ушанка), за тези, които участват. А бе като го видя по талавизията, така му се радвам, както пожарникар се радва на запалена свещ пред дървен иконостас! :-D Ама иначе ми е симпатичен! :)
P.S.
За успокоение на дърводелците, у Калифорния след 1848 година са изсечени 95% от горите и с,я ги пазят с националната гвардия. така че спокойно - има мегдан за мат,риали! :)
П. Петков - специалист
Ей, младежи-модератори, да не земете да ме низвергнете от Рая само заради някаква си спаружена ябълка! Сакън, че имам артрит, едвам ходя и трудно ша се върна! :)
Ако имате такива намерения требва да знаете, че и аз, както всички, "имам собствено мнение, но категорично не съм съгласен с него!" :-D

Тема "Помощ за курсов проект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: