Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
todortv написа:
...Има и такива, на които им въртят четките...
Аха и на тоя като му въртят четките какво става? Сигурно така го реверсират? :lol:
:partyman:
pipilica - майстор
Да точно на тая машина се местят четките и така се реверсира. Казвам щото я имам и съм сигурен.
hidrazin - майстор
Така е но не ги въртят на 180 нито на 90 градуса. Направено е за да може мощността и в двете посоки да е еднаква.
:partyman:
pipilica - майстор
На 30 градуса се завъртат четките.
Vectra - специалист
Нямаше ме два дни, пък темата ми набъбнала като боб в тенджера :-D
Благодаря на всички, които си направиха труда да ми разяснят някои основни положения относно двигателите по ел. инструментите :prayer:
Относно флекса, срам ме е да си призная, но върти си се в правилната посока :datz: . Колегата lov се оказа прав. Причината да се саморазвива диска, е че е по-масивен. Ползвах го с "диамантен" диск да правя канали в тухлена стена. Това ме заблуди, че се върти наобратно и без да го поогледам по-внимателно, пуснах темата тук, за което се извинявам #-o
MrMurdjo - майстор
Абсолютно логичен завършек на тази шизофренична тема, пълна с небивалици :-D
fox_vt - майстор
А какво се получава когато на флекс се пуснат две фази :-D че се завърта е ясно но накъде,или според коя фаза къде е се завърта натам или просто шанс 50/50 как е застанал ротора.
al4o - специалист
fox_vt написа:
А какво се получава когато на флекс се пуснат две фази :-D че се завърта е ясно но накъде,или според коя фаза къде е се завърта натам или просто шанс 50/50 как е застанал ротора.
Ми какво падат бушоните на Козлодуй :-D Ма може и да завърти на към коша :)
fox_vt - майстор
Въпроса беше в продължение от случката ми на предната страница след като темата се изчерпа по отношение на четките.
valentino76bs - майстор
al4o написа:
fox_vt написа:
Ми какво падат бушоните на Козлодуй :-D Ма може и да завърти на към коша :)
Ами ако междуфазовото е 230 волта пак ли и тогава накъде?

Тема "Флекса върти наобратно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: