Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333
- майстор
69 мнения в "Напрежение в контакта, но не работи?"
ky-kyy
- майстор
Leon написа:Е, аз бях първия от рода с диплома за основно образование....То и единствения останах, деky-kyy написа:... .....малко и се видяха свинския бут и 5 фитока, плюс дамаджана змеевски пелин.....Страшна работа!
п.п. За толкоз хората доктори на науките стават!
Е ... + дамаджана ракия!

ПП Тоз с контакта, пусна мухата и се покри....Нито казва, кви ги е надробил, нито дали е намерил фазата, че и нулата......А ние си спамим.....Баси

vk
- специалист
hidrazin написа:Вече се убедих практически - в никакъв случай нещо българско.Старите български контакти и ключове са доста яки, с медни клеми. Имам останали 2-3 контакти от 40 години, откак е строен блока, не са мръднали.
Нито контакт, нито щепсел, нито ключ ...
Друг е въпроса, че са по-трудни за монтаж, вече пожълтели, няма серии, дизайна хич го няма.... за съжаление никой май не слага български, макар че се намират на "найден киров", гр.Русе, ама новите не са като старите. Медните пластини са заменени с нещо друго.
П.С. влезох в сайта на найден киров, ми то имало серии - euro серия, мираж серия, "beauty" серия, серия "Royal" - бравус дет се вика
Последна промяна от vk на пет дек 04, 2015 7:35 pm, променено общо 1 път.
nikolov333
- майстор
Той автора от сряда не е влизал да си види темата, но аз като си спомня у нас имаше подобен проблем. "Изчезваше" тока, както го има и като включиш консуматор тръгваше за неопределено време и спираше най-неочаквано. Накрая се оказа, че проводника на фазата не беше напъхан достатъчно на вътре в предпазителя, когато са затягали болта му и само се е допирал колкото да не е без хич.. Та, ако си е проверил/сменил контакта и преди да почне да кърти, бива да провери в таблото на кой предпазител е свързан контакта и да огледа и нулевата шина.. 

Последна промяна от nikolov333 на пет дек 04, 2015 7:34 pm, променено общо 1 път.
ky-kyy
- майстор
vk написа:Аз лично, хубав, или поне читав, български контакт "Шуко", не съм виждал, особено напоследък.... А преди 40 години, не зная да е имало контакти Шуко.....hidrazin написа:Вече се убедих практически - в никакъв случай нещо българско.Старите български контакти и ключове са доста яки, с медни клеми. Имам останали 2-3 контакти от 40 години, откак е строен блока, не са мръднали.
Нито контакт, нито щепсел, нито ключ ...
Друг е въпроса, че са по-трудни за монтаж, вече пожълтели, няма серии, дизайна хич го няма.... за съжаление никой май не слага български, макар че се намират на "найден киров", гр.Русе, ама новите не са като старите. Медните пластини са заменени с нещо друго.
ky-kyy
- майстор
nikolov333 написа:Той автора от сряда не е влизал да си види темата....Най ги харесвам такива

Иначе, ако случайно влезне, да има предвид, че с тва фазомерче, дето святкало тук силно-там слабо, няма да свърши работа....За да тръгне работата, си требва както фаза, така и нула. Та да си направи една пробна ламба, или да си купи най-добре и с нея да рови, на собствена отговорност

ky-kyy
- майстор
Leon написа:Бил съм на 3 години тогава....нямам спомени ;)ky-kyy написа:....... А преди 40 години, не зная да е имало контакти Шуко.....Имаше ... ама не бяха "модерни"!
Помня, че когато ги подменихме в къщи с шуко(сигурно съм бил 2-3 клас)трябваше татко да сменя и щепселите......Повечето електроуреди, не бяха предвидени да се зануляват, може би защото бях внесени от бившия СССР....
Тема "Напрежение в контакта, но не работи?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература