Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
petkomz - специалист
Е то това сигурно е тока на целия обект в момента, кой знае какво друго е било включено. И да, най-добре с амперклещи да се измери тока, на самата фурна и тогава да се правят изводи.
evil - специалист
siderovbg написа:
Всички възможни варианти за неизправност които ми препоръчахте тук ги проверих. Стигам до мисълта, че има падове на напрежението в определени моменти на пиково натоварване на трафопоста......
Каква разлика да има , 5% сигурно. Едва ли ще се усети чак толкова. Ще забави малко докато си достигне температурата но....Едва ли е друго освен липса на фаза, щом другаде си работи както трябва. Направи някакви снимки на прикачването на тази фурна. По принцип това е доста елементарен уред но бъркаш тока с напрежението а това е нещо основно
FM STEREO - специалист
Проверете нагревателите с оммер,щом са в триъгълник,при вкючени всички такива,откачате захранващият кабел на фурната и мерете между фазите,съпротивлението трябва да бъде почти еднакво,най добре е това да се направи в самата фурна,на изводите на нагревателите,защото понякога ключовете хващат нагар и уреда не може да ги хване,измери.
siderovbg - специалист
evil написа:
siderovbg написа:
Всички възможни варианти за неизправност които ми препоръчахте тук ги проверих. Стигам до мисълта, че има падове на напрежението в определени моменти на пиково натоварване на трафопоста......
Каква разлика да има , 5% сигурно. Едва ли ще се усети чак толкова. Ще забави малко докато си достигне температурата но....Едва ли е друго освен липса на фаза, щом другаде си работи както трябва. Направи някакви снимки на прикачването на тази фурна. По принцип това е доста елементарен уред но бъркаш тока с напрежението а това е нещо основно
И аз това си мисля, че е елементарен, но много ни мъчи този проблем.
siderovbg - специалист
FM STEREO написа:
Проверете нагревателите с оммер,щом са в триъгълник,при вкючени всички такива,откачате захранващият кабел на фурната и мерете между фазите,съпротивлението трябва да бъде почти еднакво,най добре е това да се направи в самата фурна,на изводите на нагревателите,защото понякога ключовете хващат нагар и уреда не може да ги хване,измери.
Направено! Еднакво съпротивление на всички, без пробив между фаза и нула, но то си има ДТЗ и проверката за пробив беше колкото да отметнем вероятен проблем. За мен остава вариант за дефект в трафопоста.
Hoвoceлckи - майстор
Не мисля. Прблемен контактор, терморегулатор, връзки ... Трябва да се измери тока. Трябва ви техник с ампер клещи. Не, че не може и по друг начин, но определено човека трябва да си ги знае нещата.
FM STEREO - специалист
Включете фурната и всички други уреди захранвани от това табло и с волтмер мерете спрямо нулата фазите,ако пада не е под 200-210V на всяка фаза,то няма какво да търсите в таблото а от трафото не може да е. Ако пада е голям,то може захранващите проводници,захранващият кабел до главният прекъсвач,автомат на таблото да е с малко сечение и при голям товар напрежението кляка.

Тема "Трифазна фурна не загрява достатъчно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: