Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kotyo - специалист
Те тия, боядисаните, най-вероятно са иноксови, а синьото е защитно фолио. Като се обели са лъскавки. А държачите, според мен, са горе-долу еднакво смотани на повечето тела. Не мисля, че ще имаш проблем с лед пурите, единствено трябва да се елиминира баласта и да се захранят директно.
malgitobi - специалист
Последен въпрос: Кабели с какво сечение е препоръчително да използвам за свързване на лампите с баласта?
malgitobi - специалист
Кабел със сечение 0,35 мм2 (многожилен) достатъчен ли е да понесе напрежението за две лампи по 36W? И безопасно ли е? Защото дупчиците са много малки на баласта и изпитвам затруднения да пъхна дори 0,5 мм2.
Имам предвид за десния край на баласта откъдето са изходите за свързване на самите лампи. Левият край ще го свържа пак с 0,35мм2, защото и там дупките са малки и после посредством лустер клема с кабел 0,75 и към контакта. Добре ли е така и безопасно ли е?
moimoimoi - майстор
защо многожилен? ползва се едножилен/твърд/ проводник
malgitobi - специалист
Защото не продават в електромагазините, в които ходих едножилен със сечение по-малко от 1 мм2.
malgitobi - специалист
На баласта пише:

IDC - contact
s: 0.50
f: 0.75

Това какво означава и свързано ли е със сеченията на проводниците?
Става ли да ползвам многожилен кабел или да пъхам мостови кабел 1мм2 (защото друг няма в магазините, който да е едножилен)?
moimoimoi - майстор
на баласта пише че може да се ползва проводник със сечение от 0.5 до 1.5
така че може да ползваш 1мм мостов
hidrazin - майстор
malgitobi написа:
... (защото друг няма в магазините, който да е едножилен)?
Ей тук е написано с какво сечение може да са проводниците:
http://forum.napravisam.bg/download/fil ... &mode=view
И това за магазините какво трябва да означава?
Няма в кварталната дупка където си ходил. Иначе по магазините има каквито си пожелаеш проводници.
Смени магазина.
:partyman:

Тема "Свързване на две луминисцентни пури с баласт 2х36" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: