Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shotik - майстор
Пирон или гвоздей ?
todortv - майстор
Ветропоказател или Показател за посока на вятъра?
"Питащият" ни хвана като шарани на бастун. :lol:
Последна промяна от todortv на ср апр 06, 2016 11:36 am, променено общо 1 път.
Фърбата - специалист
shotik написа:
Пирон или гвоздей ?
Пирон и гвоздей май е едно и също, двете думи са синоними, докато между винт и болт има съществена разлика. Каква е тя- нека обсъдим в нова тема. Тази е за фазомерите :-)
FM STEREO - специалист
Колеги нека не забравяме че все пак форумът се казва ''Направи си сам" и идеята е всеки да потърси и намери помощ, съвет за даден проблем, а не да си пускаме теми за болтове и гайки, които не са в помощ а се превръщат в чат. Все пак има правила на форума, които трябва да се спазват!
shotik - майстор
Нарочно го написах, защото виждам безсмислените спорове около някои неща .

До кога ще си ги мерите ..... кой за каквото си помисли за мерене,само се озлобявате един към друг, нищо полезно не се случва от това !
Фърбата - специалист
FM STEREO написа:
Колеги нека не забравяме че все пак форумът се казва ''Направи си сам" и идеята е всеки да потърси и намери помощ, съвет за даден проблем, а не да си пускаме теми за болтове и гайки, които не са в помощ а се превръщат в чат. Все пак има правила на форума, които трябва да се спазват!
Имаш нещо против, че съм пуснал такава тема в раздел "говорилня" ?
Или предлагаш във форума да няма раздел "говорилня" а само да си помагаме взаимно? Имаш право на избор кои теми и от кой раздел да четеш и кои да пропускаш.
Кои правила на форума съм нарушил, че не разбрах?
FM STEREO - специалист
Да, сега видях че темата ти е в раздел ''Говорилня'',моля за извинение!
kolev_k - специалист
Фърбата написа:
jordanvass написа:
Е какво да му обяснявам на човека, че точно тази "полуоска" всъщност е най-популярният пример за вал? Само ще му объркам понятията.
То ако трябва да сме буквалисти- какво е това "полувал" ??? - цяло, завършено изделие??? Ами- цял вал си е, не е половината от цял...
Бе то и аз вече се обърках.Защо на Кардановия вал на жигулито(и др.коли)не му казват преден полу-кардан и заден полу-кардан :?
kozl - майстор
В духа на темата :-D - шират се некакви у-ва с LED диод, вместо глим лампа, на които им подхожда наименованието фазоизлъагател.
Последна промяна от kozl на пет апр 08, 2016 10:12 am, променено общо 2 пъти.
FM STEREO - специалист
Те са вид веригопроверители,като докоснеш с ръка отпред и отзад светодиода свети,иначе ако искаш да провериш наличието на фазата го слагаш в контакта без да го докосваш с ръка отгоре,но иначе си прав аз доверие много им нямам.

Тема "Фазоуказател или фазомер." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: