Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dimitrovs - напреднал
Блатодаря на всички!
От един въпрос стана голяма дискусия и заяждане, което не беше целта!
Не казвам умишлено цветовете, защото им нямам доверие, т.к. са местени контактите, удължявани. Ако бях сигурен нямаше да питам.
А иначе подхождам с уважение и страх към тока, и не се правя на майстор и затова питам.
Не съм тръгнал да сменям инсталации и т.н. а само да сложа няколко липсващи контакти на висящи триэ проводника
Брагодаря колеги !
toolegittoquit - майстор
valentino76bs написа:
Виждал съм проточен бойлер 5.6кв с фабричен щепсел,човека го ползвал да мие някоя друга чашка .Ползвал го от 2 години много рядко му падал предпазителя 16А. А и друго само за статистиката сложих на един приятел делимано за мивка абе добре работи за сега!
5.6 киловата бойлер трябва да е с минимум 4mm2 проводници свързан. И на предпазител 25-32А.
А т.нар "Делимано" не е много повече от 2kW. То и за това пикае колкото да си умиеш ръцете.
ktamen написа:
Бях сложил евтин трифазен предпазител 40А, като стана късо, вместо да падне той, изгоря 200 амперов стопяем предпазител.
Каква марка? Дори китайчетата гасят при претоварване обикновено. :?
ktamen - специалист
Не помня къв беше, ако изровя снимката ще пиша.
valentino76bs - майстор
8180 написа:
valentino76bs написа:
А и друго само за статистиката сложих на един приятел делимано за мивка абе добре работи за сега!
Доближава ли се да рекламните клипове като производителност? Там една пълни ли пълни коритото на детето с кана?? За кухня с миялна питам ориентировъчно, че бойлерът далече.
toolegittoquit написа:
А т.нар "Делимано" не е много повече от 2kW. То и за това пикае колкото да си умиеш ръцете.
3kw e! Ами нали за това се слага да си умиеш ръцете,но не пикае баш бая сила има повече от необходимото нищо общо с юнга!
А реклами не съм гледал за този продукт!
Освен това делимано му сложих и един проточен бойлер но не си спомням дали е от същата марка ,за ДТЗ не щеше и да чуе като му казах цената :) ама утре сме заедно ще му пусна тая новина ...той плашлив
valentino76bs - майстор
ktamen написа:
valentino76bs написа:
[.Ползвал го от 2 години много рядко му падал предпазителя 16А.
А съвсем отделен въпроса, че масово евтините предпазители, са пълни ментета и не предпазват от нищо.
Бях сложил евтин трифазен предпазител 40А, като стана късо, вместо да падне той, изгоря 200 амперов стопяем предпазител. Снимах го и отидох в магазина за друг. Като показах снимката, продавача ми каза, че това били най-търсените предпазители щото падали най-трудно.
Предпазителя както обикновено оранжевия шн.!Нормално за тях да не паднат веднага тока е около 24А и го задържа около30 секунди може и повече колкото белким си измие чашките от кафето.. то в магазин!И като казах фабричен щепсел има някаква теоретична възможност да го продават без кабел и да е купено готов кабел с излят щепсел,иначе е безумие !Но въпреки това нямаше никакви поражение по контакт ,предпазител, щепсел и т.н.Сложих му аз една 25А и му казах ,че другия път ще му правя цялата инсталация ...:) нищо и няма!
ktamen - специалист
valentino76bs написа:
нищо общо с юнга!
Освен, че е двата са проточни бойлери с еднаква мощност и даващи еднакво количество топла вода, други прилики нямат.
nikolov333 - майстор
dimitrovs написа:
Блатодаря на всички!
От един въпрос стана голяма дискусия и заяждане, което не беше целта!
Не казвам умишлено цветовете, защото им нямам доверие, т.к. са местени контактите, удължявани. Ако бях сигурен нямаше да питам.
А иначе подхождам с уважение и страх към тока, и не се правя на майстор и затова питам.
Не съм тръгнал да сменям инсталации и т.н. а само да сложа няколко липсващи контакти на висящи триэ проводника
Брагодаря колеги !
ММММ..от кого са местени и удължавани тия контакти и какво ще се включва в тях, че удължаването, ако не е добре направено си е за притесняване, повече от цветния код..
П.П.Да не ти пука, за заяждането и дискусиите! Тука си е така.. :partyman:
valentino76bs - майстор
ktamen написа:
valentino76bs написа:
нищо общо с юнга!
Освен, че е двата са проточни бойлери с еднаква мощност и даващи еднакво количество топла вода, други прилики нямат.
С има няма 500вата разлика ,и е "красота" неземна!
ktamen - специалист
Колко вата е класическата Юнга? Тези, които аз съм разглеждал бяха по 3 киловата. Има ли други Юнги?
Разглобявал съм една антика с живачна ампула и месингово казанче. Тя беше 2 киловата, но на нея не пишеше Юнга.
LazarGanev - "Велик майстор"
Елдом имат 3 и 4кВт. Е, не са със същото име :)

Тема "Фаза, нула, земя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: