Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
От къде да го закупя по евтино?Мисля,че е добро решение тъй като с една батерия АА издържа доста дълго време,а и гледах във видео сайтовете (туб) ,че се представя доста добре за размерите си !!! До колкото разбрах от прочетеното от мен в нета Феникс не е лоша компания :) Аз не се надявам да сървайвърствам с него из горите или да го използвам чак за цели (на живот и смърт) ... вие ме вкарахте в някакъв филм :-D :rolleyes: .Определено ме кефи да се бърникам тук-таме ... ама съвсем ми се замагли мисленето с много и коренно различни един от друг отговори аз не казвам,че съм паднал от небето и нищо не разбирам и не мога да свържа една батерия (малък акомулатор) 12V една крушка 12V като си изчисля горе-долу колко вата и да имам светлина....не е там работата аз лично исках нещо лесно и да става .... ето го и в самото ми заглавие (Как да си направя фенерче по елементарен начин?) :supz:
Аз ако става на въпрос съм си правил и фенерче като хлапе от батерии АА (няколко овити с вестник и тиксо)малко жица и вързана една малка крушка и имам светлина .....не е там работата !!!!!! В тази тема исках да се говори за нещо бързо направено и доста прилично на външен вид,като го види някой да не се изплаши :-D ,пример някой който си е правил да ми каже точно каква крушка(ватове,волтове),точно каква батерия (акомулатор-волтове) и какви жици как и така !!!
petromaniq - специалист
Струва ми се, че на теб не ти се прави ами ти се пише да занимаваш аудиторията. Дадоха ти достатъчно линкове - какво повече искаш? Като не ти харесва си купи, развали го и се пробвай да го поправиш - та да си "начешеш крастата". Направи го ако искаш с жици за 220В. :-D
jordanvass - майстор
НормалноЛуд написа:
В тази тема исках да се говори за нещо бързо направено и доста прилично на външен вид,като го види някой да не се изплаши
Никога на ръка няма да можеш да го докараш на външен вид като фабрично направеното. Па дори и да е китайска направия. Ако искаш нещо, дето горе-долу да ти върши работа - по-добре си купи едно китайски лед фенерче с акумулатор 18650. Не си струва да си усложняваш живота за нещо елементарно, дето в магазина е 5лв. Ако си решил да правиш някакъв мощен дзвер, дето да хипнотизира зайците в гората, тогава го прави сам. Линкове получи достатъчно.
Lisko - майстор
jordanvass написа:
НормалноЛуд написа:
В тази тема исках да се говори за нещо бързо направено и доста прилично на външен вид,като го види някой да не се изплаши
Никога на ръка няма да можеш да го докараш на външен вид като фабрично направеното. Па дори и да е китайска направия. Ако искаш нещо, дето горе-долу да ти върши работа - по-добре си купи едно китайски лед фенерче с акумулатор 18650. Не си струва да си усложняваш живота за нещо елементарно, дето в магазина е 5лв. Ако си решил да правиш някакъв мощен дзвер, дето да хипнотизира зайците в гората, тогава го прави сам. Линкове получи достатъчно.
Съгласен отвсякъде. 18650 е най-добрата опция ако човек не се цели в миниатюризация.
Обаче тогава му трябва и зарядно.
Ето един супер вариант (за парите си) с батерия АА:
http://www.ebay.ca/itm/401034548631?_tr ... EBIDX%3AIT
Q5 са хубави диоди и понеже имат малка площ се фокусират много добре.
1200 лумена са измислица разбира се, надали има и 100, но за тия пари е перфектен.

Напоследък купих два от тоя тип:
http://www.ebay.ca/itm/7W-CREE-Q5-LED-F ... 2027864175
Единия е с един режим, другия с три. Единия има драйвер - другия няма (с 14400 батерия свети доста по-силно отколкото с АА, заради чувствителната разлика в напрежението). Тоя дето има драйвер, от 14400 дърпа около 1 ампер, а от АА - около 2 ампера. Трябваха ми за една "бойна готовност", която дай боже да не се използва.
profesionalist_wood - майстор
Абе вземи си от Маглайт и няма да поправяш нещо цял живот http://mag-lite.bg/bg/ Имам няколко фенера донесени от щатите още 90-та година и не са мръднали и си бачкат все още
shotik - майстор
Днес го намерих в едно чекмедже , не помня от какво беше и как беше формата му ,но това е най- евтиното и лесното, мога да ти го подаря. Три батерии са в касетка и се натиска по средата пластината , тя опира на един от изводите на светодиода и той светва. Батериите са изтощени, затова не мога да снимам как свети.Дълго 34 мм Ф 11 мм .

Прикачен файл

CIMG7279.JPG
8180 - майстор
shotik написа:
не помня от какво беше и как беше формата му
От запалка е това - ок. 60ст. запалка с фенерче. :) Ако се купува на части - сигурно тройно ще стане.
shotik - майстор
8180 написа:
shotik написа:
не помня от какво беше и как беше формата му
От запалка е това - ок. 60ст. запалка с фенерче. :) Ако се купува на части - сигурно тройно ще стане.
Не е от запалка , аз не пуша и не съм купувал , а и техните светодиоди им са с по- малък диаметър, може би да беше от някакъв инструмент .
marinelageorgieva - помощник
Наистина най-добре по-скоро времето, което ще изгубиш в това да четеш какво и що да сложиш, вземи се разрови за хубав модел на ниска цена. Хората са го измислили достатъчно добре.

Тема "Как да си направя фенерче по елементарен начин?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: