Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ktamen - специалист
Нямам представа, що му падат. Вероятно е имало проблем в някой консуматор, който вече е изключен.
При всички случаи, ако има пирон или нещо от този род към земя, волтметърът ще покаже 220В. Затова го карам да пробва с постоянен ток, за да съм сигурен, че не мери капацитивен ток с тези 170В. А може бушона да пада заради нещо мокро, а тези 170В да ги е мерил след като е изсъхнало.
Ама автора е спец по решаване на такива проблеми и явно няма намерение да дава излишна, според него, информация. Затова и пренебрегва мненията, които не подкрепят неговата версия за гръмотевиците.
lov - майстор
То малко за смях беше работата но преди много години разкостих една инсталация по същата причина. Полу остъклена тераса и с една печка. Съмненията бяха че след един пороен дъжд се е намокрило и пада бушона. То се оказа че пак е от вода само че от де да знам че майсторите изкарали захранването от един контакт в кухнята на гърба на същата стена. А там сложен един хладилник само че изкаран контакт на друг кръг и малко по ниско долу въпросния контакт и в него боднат един разклонител. И същия взели че го удавили. Гледам хладилника си работи кой да помисли че има такава врътка. Без малко да почна да опъвам нови кабели за терасата. Та колегата да вземе да провери дали няма нещо закачено някъде макар че с тези обяснения със заземените парапети ми намирисв на пълна некомпетентност и по добре да си извика човек дето знае какво да прави и как се мери.
Ще се опитам този път да бъда подробен ... Първо проблема е решен д някъде и беше много интересен ... Няма пирони , консуматори и грешно пуснати кабели , има стопен при лепенето на хидроизолацията кабел . След лятото ще изолирам и проблема с голямата сметка за ток , смятам че като видни специалисти ви идва на ум от къде е ... Относно онези специалисти , които нападат първо купих хотела в завършен вид , второ аз освен че имам 15 годишен стаж и строителна фирма в тази област имам и някой степени на образование които вие я имате я не ... Аз досега не съм срещал колега да откаже помощ на колега , дори инжинер на монтажник с не електрическо образование . Смея да твърдя , че може да сте специалисти но с прекалено високо самочувствие . Пожелавам ви безаварийна работа и не бъдете така нечовечни ... Искренно благодаря на тези които се опитаха да помогнат и с удоволствие бих ви почерпил ако не за друго то за човечноста , че човеците останахме малко ...
nikolovvd - майстор
Охоооо, ти си имал да решаваш система от две уравнения не с 3, а с поне 5 неизвестни. :)
kolcho - специалист
Umrialkon написа:
сам си я окабелих
Оппааааа - проблемът лъсна! Викай друг кон. По възможност - жив, че да се оправи по-добре от умрелия!
:wink:
hidrazin - майстор
Umrialkon написа:
... имам и някой степени на образование които вие я имате я не ...
... инжинер ... Искренно ... човечност_а ...
Определено основното образование и българския език не са включени в тези някоЙ степени. :-D
Без зла умисъл ама .....
:partyman:
shadow__01 - майстор
Umrialkon написа:
...сам си я окабелих....
Umrialkon написа:
...купих хотела в завършен вид....
В този форум има доста специалисти, но видът на вашият проблем е такъв, че трябва да се решава на място с оглед и мислене кой какво е правил преди това.
Доста хора сме чели темата, а някои дори се опитаха да помогнат с каквото могат през екрана, но с вашите обяснения толкова. Не е редно да давате определения за хора, които не познавате.
Пожелавам ви безаварийно използване хотела.
П.П. Имам усещането, че се изразих като модератор...
Кики - специалист
Umrialkon написа:
Ще се опитам този път да бъда подробен ... Първо проблема е решен д някъде и беше много интересен ... Няма пирони , консуматори и грешно пуснати кабели , има стопен при лепенето на хидроизолацията кабел . След лятото ще изолирам и проблема с голямата сметка за ток , смятам че като видни специалисти ви идва на ум от къде е ... Относно онези специалисти , които нападат първо купих хотела в завършен вид , второ аз освен че имам 15 годишен стаж и строителна фирма в тази област имам и някой степени на образование които вие я имате я не ... Аз досега не съм срещал колега да откаже помощ на колега , дори инжинер на монтажник с не електрическо образование . Смея да твърдя , че може да сте специалисти но с прекалено високо самочувствие . Пожелавам ви безаварийна работа и не бъдете така нечовечни ... Искренно благодаря на тези които се опитаха да помогнат и с удоволствие бих ви почерпил ако не за друго то за човечноста , че човеците останахме малко ...
Защо не опита още в първия си пост да бъдеш така подробен? защо да се напъват напразно толкова необразовани люде да си трошат клавиатурите мъчейки празните си глави да ти решат проблема? Имаш хотел а нямаш средства за плащане на професионалист =D> .
krasi92 - майстор
За такива обекти е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО използването на дефектнотокова защита щото като утрепеш някои с твоите дипломирани инженерни творения и те погнат службите за ще ти се иска да не си се раждал.Недопустимо е с твоите звания и дипломи да замажеш един кабел в бетона-би трябвало да ги знаеш тия работи колега.А диплома и от битака можеш да си купиш еле пък за енженер.Щом питаш тука кво да правиш маи и твоята е по Еконт.Пари за мерцедес има ама за бензин после не и му слагаме газова да ни е тънко та и твоята май такава излиза.

Тема "Голям проблем !!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: