Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
muhala - майстор
moimoimoi написа:
wago клеми
Ти вързал ли си си фурната с клема wago ?
valentino76bs - майстор
muhala написа:
moimoimoi написа:
wago клеми
Ти вързал ли си си фурната с клема wago ?
Що,мислиш че е невъзможно ли? Или прехода от многожичен към масив те притеснява?
muhala - майстор
Гледам, че много ги хвалят, но се чудя дали някой от тези хора си е сложил у тях на фурната.
nikolov333 - майстор
Ако нямаш възможност, да свържеш директно фурната и котлоните към предпазители в таблото и не си майстор на спайките и "заварявянето" им, клемите Wago са най-добрия вариант. У нас ги свързах директно в таблото, но и там нулата и заземяването са на болтова шина..така, че пълно щастие няма. :drinkers:
П.П.Не знам защо не измислят и специализирани пружинни нулеви и заземителни клеми и за таблата..
hidrazin - майстор
nikolov333 написа:
П.П.Не знам защо не измислят и специализирани пружинни нулеви и заземителни клеми и за таблата..
Изображение
Изображение
:partyman:
nikolov333 - майстор
Мислех, че сигурно има ама ние не сме виждали..а по нашите земи има ли ги?
hidrazin - майстор
Абе то че ги има, има ги но цените хич, ама хич няма да ти харесат...
PEN клема 35 mm²
Заземителна клема 35 mm²
Е то за малките сечения и цените са доста по-малки.
Avas_co - майстор
На Ваго си ги има, то и тия дето ги е показал хидрата, са си баш такива.
То, не че нещо, но си мисля, че някак тая редова клема не е мислена за апартаментно табло.
Като цяло редовите клеми на Ваго са си яката работа ( както и всичко, което съм ползвал от тях), но са мислени за едни по-други табла.
Аз, лично много се кефя на едни цокли за релета, които са с прижинни клеми, а не с винтови, то май и те бяха на Ваго, и на такива контактори бих се зарадвал, но засега не съм засичал .
П.П.
Ха, верно, че и на Феникс съм засичал.
nikolov333 - майстор
Това, ако е за 100 броя бива ама.. Ей тази тука струва, колкото форда на тинки.. :-D :-D :lol:
hidrazin - майстор
nikolov333 написа:
Това, ако е за 100 броя бива ама.. Ей тази тука струва, колкото форда на тинки.. :-D :-D :lol:
Нещо се бъркаш... Онези дето съм дал по-горе са по 50-тина лева за бройка без ДДС но са за 35 квадрата.
Цената на тези дето показваш е по около 4 кинта за бройка без ДДС но е за 6 квадрата твърд или 4 квадрата гъвкав проводник.
Иначе навсякъде цените са за 100 броя.
Иначе Avas_co е прав - не са за масовите пластмасови табла за апартаменти.
Ама то си пише че са за индустриално приложение.
Имам една торба редови клеми на Phoenix Contact но са от винтовите и са от малките за до 4 квадрата.
Имам и пружинни но те са за други приложения...
Общо взето Phoenix Contact имат решения за всякакви изчанчени инженерни решения и качеството им наистина е на ниво.

Тема "Стационарни консуматори и шнурови изводи." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: