Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
andro440 - майстор
hidrazin написа:
andro440 написа:
Искам да напиша още една глупост ,по скоро да питам ,понеже има, умни хора ,може ли с зарядно за телефон 200 мАп /което на изхода дава 14 ,8 волта да си заредя акумулатора на колата ,който е 65 Амп. ?
Малко му е ниско изходното ама може. Ще го заредиш горе-долу след 10 дена до към 2-3 седмици.
Пробвай, и не забравяй да сложиш няква електроника дето ще го изключи като зареди... :-D
:partyman:
ще пробвам ,колега ,а за презарядя ,не се притеснявай -то пътища за каране на автомобил -все още няма !
hidrazin - майстор
andro440 написа:
...колега ...
Може би някаква грешка на пръстите, мимолетно разсейване, неадекватност породена от прием на лекарства със зелена рецепта ... ?????
kozl - майстор
andro440 написа:
Искам да напиша още една глупост ,по скоро да питам ,понеже има, умни хора ,може ли с зарядно за телефон 200 мАп /което на изхода дава 14 ,8 волта да си заредя акумулатора на колата ,който е 65 Амп. ?
Двама души пристгнали едновременно на брега на реката, а трябвало да я прекосят и двамата. На брега имало само една лодка, която обаче можела да поема само по един човек, защото с двама потъвала. А и двамата не могли да плуват, пък и реката дълбока........ Обаче и двамата намерили начин и преминали на отсрещния бряг с помощта на лодката. :shock:
Това възможно ли е :? И как :?
Те една подобна главоблъсканица за тези, които не са узнали отговора предварително.

andro440 с гатанки ли ще ни образоваш?
andro440 - майстор
Не Аз! искам да образовам някого ,Друга ми беше идеята ,но за съжаление, ме изпратихте да си пия хапчетата от зелената рецепта ,,,! И вместо ,да се разисква и да се откоментирва темата ,се случва точно обратно,започва се с едни съвети ,да четем в гугала.и ,че било лесно ...!А никой не излезе със схема и обяснение ,защо аз трябва да си показвам ,своето решение ?
hidrazin - майстор
Ай стига с тия зелени рецепти бре. Ти от майтап не разбираш ли? :-D
И за кви схеми говориш? Само у тоя форум ще намериш поне десетина.
Аз лично като чуя зарядно за автомобилен акумулатор и започва да ми се драйфа. :vom: И то от много години.
От как се помня и занимавам с електроника, това чувам най-много - "Ще ми направиш ли едно зарядно?".
Ка ли пък не ги заредихте тея акумулатори... :?
Една кола с читав акумулатор, генератор и утечки в границите на допустимото няма нужда от зареждане на акумулатора.
За справка - карам дърт дизел, на къси разстояния (градско с много спирания и гасене, до работа около 12 километра но през 2-3 дена), карам с пуснати фарове...
Е ами последния акумулатор съм го сложил преди 3 години и още не е дозареждан. Никога. Купен сложен и там си стои.
Зарядно трябва само в екстрени случаи...
kozl - майстор
andro440 написа:
Не Аз! искам да образовам някого ,Друга ми беше идеята ,но за съжаление, ме изпратихте да си пия хапчетата от зелената рецепта ,,,! И вместо ,да се разисква и да се откоментирва темата ,се случва точно обратно,започва се с едни съвети ,да четем в гугала.и ,че било лесно ...!А никой не излезе със схема и обяснение ,защо аз трябва да си показвам ,своето решение ?
Ето схема от П.Петков. Човека искаше да дискутираме, но повечето от нас си глътнахме хапчето :shock:

Изображение

Темата се е разисквала, коментирала, дъвкала - предъвкана, но нема кой да търси и чете и за това нова тема да си плякне му е по-добре :roll:
Схема на зарядно
Десулфатизатор за акумулатор
Зарядно за акумулатор с опростена схема
andro440 - майстор
схемата не е трудна за изпълнение ,но няма общо с това ,за което ставаше дума . Така ,че престани ! Благодаря Ти за участието .
Hoвoceлckи - майстор
Прав си, че не е трудно да се налепят елементите. А платката би ли ми я разработил, щото на мен ми изглежда трудничко, а бих си я направил?
gogo7777 - майстор
Тая схема съм я реализирал още като дете, без платка, а на хвърчащ монтаж. Лесна е. :-D
С нея зареждах батериите на ВЕФ-а.
Hoвoceлckи - майстор
gogo7777 написа:
С нея зареждах батериите на ВЕФ-а.
Тука (в окото ми) да виждаш корабче да плува :-D

Тема "Зарядно за автомобилен акумолатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: