Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sa60_89 - помощник
Реших да използвам следния вариант за да получа 18V променливо напрежение:
Трансформатора е с П-образен магнитопровод, ще използвам едната половина на 12 волтовата намотка + едната половина на 24 волтовата, така става 6+12V.
Когато изкара 18V свързвам греца и ще се получи около 16-17V постоянно напр., плюс едно съпротивление от около 0.5-1 omh и би трябвало да се получи горе долу добро зарядно.
Ако бъркам нещо ме поправяйте...!
hidrazin - майстор
sa60_89 написа:
Когато изкара 18V свързвам греца и ще се получи около 16-17V постоянно напр., плюс едно съпротивление от около 0.5-1 omh и би трябвало да се получи горе долу добро зарядно.
Ако бъркам нещо ме поправяйте...!
Даааа.... Точно така. Те всичките хубави зарядни на пазара са така направени. С по едно съпротивление. :razz:
:partyman:
jordanvass - майстор
sa60_89 написа:
Реших да използвам следния вариант за да получа 18V променливо напрежение:
Трансформатора е с П-образен магнитопровод, ще използвам едната половина на 12 волтовата намотка + едната половина на 24 волтовата, така става 6+12V.
И що толкова сложно? Нали имаш 36В. Половината му колко е? :wink:
sa60_89 - помощник
36V му измислих друго приложение :-D
tzetz009 - специалист
Да не би случайно да ти е такъв трафа ? :-D
Прикачен файл:
20170302_215838.jpg
Hoвoceлckи - майстор
Е, сега контролни въпроси ли ще задаваме :-D Тогава - нещо да е жепейски :?:
tzetz009 - специалист
Не мисля да "контролирам" никой от Вас :cool: :cool: :cool: ! Тоя траф ми е "дежурен" ! Опитах се да направя хубава снимка и да се вижда , че има 6 , 12 , 24 и 36 волта !

:partyman: :partyman: :partyman:
jordanvass - майстор
tzetz009 написа:
Да не би случайно да ти е такъв трафа ?
sa60_89 написа:
Трансформатора е с П-образен магнитопровод
sa60_89 - помощник
Ето такъв е...
Прикачен файл:
5BB3A85D-124E-4F10-9682-5432ECF00630.jpg
petrov7111 - специалист
Трафа е идеален за целта, лесно можеш да го развиеш или донавиеш. Но също така лесно можеш да му изкараш необходимото ти напрежение. Като махнеш изолационната хартия и се открият намотките, с едната от сондите на мултицета я заостряш и бодеш внимателно през лака . Така ще си намериш твоето напрежение. Там ако успееш можеш да срежеш проводника и да изкараш две жици - входа и изхода.

Тема "Как да направя токоизправител с траф на 24 волта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: