DMN написа:Котлен камък ще има много, но докато се стигне до там, че от него да прегреят кабелните обувки, нагревателят ще е дал фира 3 пъти.hidrazin написа:jekasus написа:Относно котления камък, това хич не са глупости. Аз даже се учудвам, че 12г. бойлера не е отварян и нагревателя е още жив.
То при Чефо е проблема, че има една-две кофи котлен камък в бойлера, а не в кабелни връзки.
Последно време глупостите ми дойдоха малко в повече...
В нашия район водата е много варовита. Вади се мисля, че от не малка дъблочина с ел. помпи, които са доста енергоемки, то и затова имаме една от най-скъпата вода. Друго е водата да е от язовир, съвсем друго е да се вади дълбоко от земята - става дума за варовика в нея, естествено зависи и от подпочвените пластове. Точно за Варна не знам как стоят нещата там с варовика, но мисля, че хич няма да е малко.
preslav написа:Котлен камък ще има много, но докато се стигне до там, че от него да прегреят кабелните обувки, нагревателят ще е дал фира 3 пъти.
Chefo77 написа: Прегарят на едно и също място - където се свързва с нагревателя.Е явно са се излъгали да пуснат партида с по-яки нагреватели, не горят пустиите

Иначе съединение тип "кабелна обувка" на бойлер 3 киловата, този инженер, който го допуска това е за прокурор. И аз имам много да разказвам, ама не е по темата.