Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
preslav - майстор
DMN написа:
hidrazin написа:
jekasus написа:
То при Чефо е проблема, че има една-две кофи котлен камък в бойлера, а не в кабелни връзки.

Последно време глупостите ми дойдоха малко в повече...
Относно котления камък, това хич не са глупости. Аз даже се учудвам, че 12г. бойлера не е отварян и нагревателя е още жив.
В нашия район водата е много варовита. Вади се мисля, че от не малка дъблочина с ел. помпи, които са доста енергоемки, то и затова имаме една от най-скъпата вода. Друго е водата да е от язовир, съвсем друго е да се вади дълбоко от земята - става дума за варовика в нея, естествено зависи и от подпочвените пластове. Точно за Варна не знам как стоят нещата там с варовика, но мисля, че хич няма да е малко.
:partyman:
Котлен камък ще има много, но докато се стигне до там, че от него да прегреят кабелните обувки, нагревателят ще е дал фира 3 пъти.
DMN - майстор
preslav написа:
Котлен камък ще има много, но докато се стигне до там, че от него да прегреят кабелните обувки, нагревателят ще е дал фира 3 пъти.
Chefo77 написа:
Прегарят на едно и също място - където се свързва с нагревателя.
Е явно са се излъгали да пуснат партида с по-яки нагреватели, не горят пустиите :-D .
Иначе съединение тип "кабелна обувка" на бойлер 3 киловата, този инженер, който го допуска това е за прокурор. И аз имам много да разказвам, ама не е по темата.
toolegittoquit - майстор
Кабелните обувки биват за ток до 10А. Нагоре трябва да е твърдо съединение. Говоря за посоченият тип кабелни обувки.
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
Кабелните обувки биват за ток до 10А. Нагоре трябва да е твърдо съединение. Говоря за посоченият тип кабелни обувки.
Това кой ти каза, някоя жена от пазара ли???
Контактен накрайник, плосък 15А
zz_stefanov - майстор
То вярно, че от многото варовик, загрява повече дъното, но не може от това да нагарят обувките. Обувките които слагат са калпави, то и кабелчетата им бяха тънки. Сега кабелите дето слагат са други, но за обувките се съмнявам. Като сменям нагревател, слагам 2kW, никой не ми се е оплакал че не му стига (за 80 литра) :)
По колите има обувки които са на много по голям ток от 15 А, но материала им е друг, ако някой знае от да се купят, да казва, че се на все по калпави попадам.
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Това кой ти каза, някоя жена от пазара ли???
И на контактите пише 16А, ама пробвай да ги натоварваш продължително с 16А.
Тези обувки, които се продават - плоските..повече от 10А не бих им поверил.
Огъват се с мисъл само. Какъв контактен натиск ще ми осигуряват? :evil:
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
Тези обувки, които се продават - плоските..повече от 10А не бих им поверил.
Това ти какво мислиш нали се сещаш че никой не го интересува?
Ми вземи си за 24А че да ги товариш до 16А...
Контактен накрайник, 4-6mm2, 24А
Па ако не ти стига там и за и за 48А...
jekasus - майстор
На Хидрата му куца практика с ремонти на бойлери, на мен ми куца теория, че да докажа, че съм прав...
Така че си оставам на мое мнение... Пък вие си търсете кабелни обувки...
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Ми вземи си за 24А че да ги товариш до 16А...:
Добре. Печелиш. Но тези обувки, които ти сочиш не са тези, които се влагат. Тези тънките, помеднените, които се продават по железариите, най-евтините - те се и влагат в тия готови кабелчета - пародия. Това се опитвам да кажа.
п.п Викиват са сменили сайта си..направили са го по-грозен...
krasi92 - майстор
Тия най евтините не са помеднени а са месингови и наи важното при една таква връзка е да може да се осигури колкото се може повече площ за контактуване между двата накраиника което при тънките месингови е доста трудно.Като не ти харесва саита не го посещавай.

Тема "Бойлерът ми гори кабелчетата на нагревателя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: