Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Че какъв ти е проблема да го разделиш галванично като захраниш с ниско напрежение?
:partyman:
nikolov333 - майстор
..не ми е ясно, дали датчика за поток ще работи коректно с ниско напрежение..?
hidrazin - майстор
Е що да не работи? Тя схемата там сигурно е такава:

Изображение
Пробвай с 12 волта променливо.
Ако не работи устойчиво може да се наложи да намалиш резистора но мисля че няма да се наложи.
В края на краищата може да се вкараш във филм и да използваш само рид ампулата.
Тя да ти управлява някакво малко реле (с малък ток на намотката).
Или в още по-голям филм - ампулата да управлява оптрон и ще имаш още по-добро галванично разделяне...
Има оптрони дето вътре са направо със симистор.

Изображение
Варианти много.
nikolov333 - майстор
С оптрона ми се струва най-добре, понеже обичам да ми е трудно.. :-D
hidrazin - майстор
Лошо няма, даже е много добре. Слагай там някакъв МОС ... примерно MOC3063
За онези 25W за които говориш даже няма да ти е нужен външен симистор.
Знам че знаеш ама все пак да напомня - захранването на светодиода в оптрона трябва да е също галванично разделено от другата част на оптрона.
Демек - трябва си отделно захранване което да захрани светодиода в оптрона през рид ампулата (и резистор)...
nikolov333 - майстор
Ясно..мерси :2thumbs:
П.П.На датчика за поток ще му влияе ли електромагнита с който работи уреда, понеже искам да го включа директно към тръбите му които се облъчват с електомагнит..?
bube760205 - специалист
Аз купих този клапан, Китайче е но ми изглежда читаво, само че като е захранено с ток и загрява.. Не мога да си го обясня защо.... на 12в е ,може и трафа да му идва силен... 2А -ама това ми попадна из вкъщи-а исках да го тествам ,дават го 0.250А и май-ще трябва да сменя трафчето!
Прикачен файл:
0-02-04-4a912a2b6057c698bdb4e1223b71712ce0ff0d423be83d9e8a6379c799dd6ad4_full.jpg
hidrazin - майстор
bube760205 написа:
... на 12в е ,може и трафа да му идва силен... 2А ...,дават го 0.250А и май-ще трябва да сменя трафчето! ...
Общо взето глупости че и на квадрат.
Все едно да ти гръмнат крушките на фаровете на колата щото акумулатора може да даде ток 500 ампера че и повече... :-D
nikolov333 - майстор
Вероятно клапана ти е нормално затворен и за да се отвори му е нужно напрежение. Т.е.за да стои отворен или затворен трябва да му подаваш постоянно напрежение или да го спираш за да затваря. Затова аз избрах варианта с мембранен кран със соленоид от предишната страница. При него еднократно се подава моментно напрежение с определен поляритет за да се отвори, а за да се затвори се подава за момент напрежение с обратен поляритет. Тъй като крана е мембранен за пълното му отваряне се грижи налягането на водата. Не знам само дали ще влияе по някакъв начин
на налягането в инсталацията след крана..
bube760205 - специалист
Имаш предвид,че за момент му пускаш ток и крана се отваря и не се затваря докато не му подадеш ток отново с друг поляритет за да се затвори-което ще рече че ако го отвориш да минава през него водата и тока спре си остава отворен докато не му се пусне отново ток ?Правилно ли съм те разбрал?

Тема "Автоматично включване на електрически уред при пускане на водата??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: