От дето и да го погледнеш, при всяко ЕРП в България клиента е от надупената страна. Аз примерно все си мисля че 15 kW трифазно няма да ми стигнат и клоня да пускам още едни 15 kW монофазно. По на далавера ще ми е така от колкото да влизам в по-горната група която е над 2к лева. Само дето двойно бумащина и тичане нагоре надолу ще има.
вт окт 23, 2018 10:09 pmDMN написа: Малко ми се струва тука много нечестна работата(то какво ли друго да очакваш ама)...Цената е 444лв. за предоставена мощност до 6 киловата, а да ти нахлузят предпазител 6А за същата цена си е.......И кое му е нечестното? Цената е ДО а не ЗА.
Искаш да имаш ток на всяка цена. Проучването показва че могат да ти предоставят 2000W което си е 10А бАшон за гаража.
Ти се съгласяваш, получаваш партида 2kW , бАшон 10А и плашаш 444 кинта.
Не се съгласяваш и ... получаваш газена ламБа която сам си купуваш и зареждаш с гаСССС...
Та те тва е, елементарно....
вт окт 23, 2018 10:19 pmKingLin написа: ... и клоня да пускам още едни 15 kW монофазно. По на далавера ще ми е така от колкото да влизам в по-горната група която е над 2к лева. Само дето двойно бумащина и тичане нагоре надолу ще има.Да бе, да... Те кльопат доматите с коловете... Знаеш ли колко такива тарикати са виждали? ...
Партидата е за имот. Пи проучването ще ти предложат (евентуално и ако има възможност) увеличаването на предпоставената мощност.
Ще се наложи "само" да доплатиш разликата между партидите.
Примерно имаш 15кW която е 696 кинта. С новите 15kW вече е 2316+26=2342 лева
Като извадим цената на сегашната партида става 1646 лева. Шариш тези 1646 кинта и получаваш 30kW ...
По-добре си пусни за 50 kW - цената ще е същата + около 20-тина кинта...

P.S. Става и по твоя начин с две партиди за по-тънко.
Разделяш имота на две части и искаш да захраниш втората която е без ток.
Подаваш всички докИменти като за нов имат на гола поляна. И така плащаш само 696 кинта....

P.S.2
Аз в апартамента съм с "партида" която е 30kW ноооооо ... това е друга бира...