Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
geromero - напреднал
съб яну 26, 2019 12:11 amnikolov333 написа:
Тия PLS-6,С10 1N,1.5P за мен са кръщавани за ламби и вероятно са точно такива, а ако някой е захранил "всички контакти и лампи от там, освен кухнята и мокрото помещение", то това ще е "чудото на интернет" :) и требе да се преработи, още повече, че има две свободни 10-ки на трифазния до тях. :idea: Иначе предпазителя
Приятелче.., дали би могъл да спреш да пълниш темата с излишни неща? Кого го интересува това, което пишеш? Каква е връзката с темата? Два човешки въпроса написах, ти не спря бе братко да драскаш.... Дай съвет, знаеш ги уж нещата.... Ето питам те, кабелите, така като ги гледаш, можеш ли да кажеш какво сечение са? Дали биха издържали на натоварването, което описах в първия си пост...? 1.5мм2 или 2.00мм2 ли са, как ти се виждат? Да викам ли майстор.... Тия другите бушони в ляво, защо са 3 навързани на едно, обясни ми, аз не ги разбирам нещата.
nikolov333 - майстор
Първо.. Темата ти не е частна собственост и всеки може да я "пълни"с каквото му позволяват правилата на форума.. За оплаквания.. можеш да си я направиш на компа и да си я контролираш, като спреш интернета и тока у вас. Второ, ако нещо ти е кофти да четеш "излишни"мнения, има хора като мен, дето им е интересно да научават неща, който рядко се споделят и може да са интересни за някого-някога. Трето.. На въпроса ти за "проблема".. Най-добре си викни майстор, щот съм сигурен, че това ти е зора и така ще си най-рахат. :partyman:
moimoimoi - майстор
кабелите изглеждат 1,5 квадрата и предпазител с големина повече от 10 ампера не е желателно да се монтира.
този в червеното в дясно е за трифазни консуматори, и при него трябва и трите фази да изключат едновременно ,за това са свързани червените палчета.в случая на него няма трифазен консуматор и може да се смени с два за монофазни консуматори- като този ограден в синьо.тогава ще може да се разделят контактите от осветлението дето сега са вързани заедно на предпазителя ограден в синьо.

Прикачен файл

2.jpg
Кики - специалист
пет яну 25, 2019 11:59 amgeromero написа:
Здравейте,

Купихме апартамент, в който, както се вижда на снимката има поставени миниатурни автоматични прекъсвачи. Въпросът ми е следният - според информацията, която намерих в интернет, прекъсвачът (най-крайният десен) ми е от тип C, 10А, което предполага, че минималното напрежение, за да сработи прекъсвача е 5 пъти от номиналния ток. Аз не разбирам въобще от тоци и затова се обръщам към разбиращите в този форум, ако може простичко да ми обяснят как да разбирам това. Да разбирам ли, че натоварването, което трябва да стане за да сработи прекъсвача е минимум 50А?
На този бушон са вързани всички контакти и осветителни тела без тези в мокрото и кухнята. Обаче, след като направих изчисления излиза, че този бушон би трябвало да пада всеки път, когато включа прахосмукачката и духалката в стаята с обща мощност 3600W. Да, само че това не става.

Ще се радвам ако може да ми дадете малко разяснение.

https://ibb.co/D4hyKzs
Давам ти обобщен отговор на въпросите, това табло е правено (свързвано) от някой който разбира колкото теб, или много малко повече от теб. Да се влиза в обяснителен режим ма защо не отпада, колко квадрата и други такива е безсмислено защото е тотална бъркотия. Просто си намери добър ел. техник и да се преработи всичко или според проекта или според нуждите на самата ел. инсталация ако няма проект. Има много условности които са неясни и за това доста от хората които ти отговарят и се опитват да помогнат разводняват донякъде темата ТИ.
geromero - напреднал
съб яну 26, 2019 9:18 ammoimoimoi написа:
кабелите изглеждат 1,5 квадрата и предпазител с големина повече от 10 ампера не е желателно да се монтира.
този в червеното в дясно е за трифазни консуматори, и при него трябва и трите фази да изключат едновременно ,за това са свързани червените палчета.в случая на него няма трифазен консуматор и може да се смени с два за монофазни консуматори- като този ограден в синьо.тогава ще може да се разделят контактите от осветлението дето сега са вързани заедно на предпазителя ограден в синьо.
Благодаря моймой, последен въпрос - когато правя ремонт изключвам всички бушони, но всеки път, когато кача отново бушоните, този крайният десен, за който говорихме не ми позволява да го кача от пърия път. Винаги от втория. Каква може да е причината и опасно ли е?
moimoimoi - майстор
вероятно изключва заради пусков ток, ако имаш луминисцентни или LED лампи,лунички с трансформатор на 12 волта, импулсни захранвания,компютър или т.н. всички тезе консуматори имат пусков ток по голям от работния и това може да е причината
а щом сработва значи работи
krasi92 - майстор
Смени предпазитела и си готов.То си показва като го свалиш и след това не зареди от първия път.
geromero - напреднал
съб яну 26, 2019 7:49 pmmoimoimoi написа:
вероятно изключва заради пусков ток, ако имаш луминисцентни или LED лампи,лунички с трансформатор на 12 волта, импулсни захранвания,компютър или т.н. всички тезе консуматори имат пусков ток по голям от работния и това може да е причината
а щом сработва значи работи
Много си прав отново. Имам LED лунички навсякъде. И трансформатори на 12v за шкафовете. Значи да не се притеснявам. Мерси, след 2 седмици ангажирах ел. Техник да види таблото, което някой казаха, че е направено аматьорски.
geromero - напреднал
съб яну 26, 2019 8:15 pmkrasi92 написа:
Смени предпазитела и си готов.То си показва като го свалиш и след това не зареди от първия път.
Мерси Краси, ще говоря с техника направо :) да каже, дали има нужда от смяна :)
geromero - напреднал
съб яну 26, 2019 12:41 pmКики написа:
Давам ти обобщен отговор на въпросите, това табло е правено (свързвано) от някой който разбира колкото теб, или много малко повече от теб. Да се влиза в обяснителен режим ма защо не отпада, колко квадрата и други такива е безсмислено защото е тотална бъркотия.....
Говорих с техника, определено потвърди, че таблото е правено от ел. техник и със сигурност е знаел какво прави. Да влизам в обяснителен режим как го доказа, едва ли има смисъл ;) защото оправихме каквото трябва.
moimoimoi написа:
Направихме точно както ти каза, той сам дори го предложи. Благодаря ти за помоща отново!

Тема "Миниатуре автоматичен прекъсвач 10А въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: