• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 89
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Wishmaster-ruse - специалист
нещо от нета.

Прикачен файл

Bett.JPG
Bett.JPG (18.77 KиБ) Видяна 23045 пъти
и още нещо

Прикачен файл

1560_flur1_1.jpg
k
1560_flur1_1.jpg (30.65 KиБ) Видяна 22986 пъти

Прикачен файл

1560_flur6_1.jpg
1560_flur6_1.jpg (31.99 KиБ) Видяна 22986 пъти

Прикачен файл

1560_flur8_1.jpg
1560_flur8_1.jpg (30.76 KиБ) Видяна 22986 пъти
engineer - специалист
Доста съм впечатлен. И аз си правя разни такива гъзарийки. Досега обаче не съм срещнал данни колко светодиода светят колкото обикновена крушка от 40 W (примерно). Като цяло го докарвам "на око" и само за ефекти. Ами като го ползвам за основно осветление как да разбера колко точно диода ми трябват че да ми е достатъчно светло? т. е. какъв е еквивалента.
Trifun - специалист
И аз съм много впечатлен и затова реших да си направя нещо като тая синята светлина, идваща иззад корниза над прозореца. За целта си купих 3 тела с по една синя пуричка - 28W , 1.20м - от тия, най-тънките, дето имат възможност да се съединяват плътно една с друга.
Въпроса е дали се произвеждат такива тънки пури, само че ултравиолетови - мисля че с ултравиолетова светлина белите пердета направо се `искрят` и ще се получи още по-готино... Не съм ползвал досега ултравиолетови пури - имат ли някакво по-специално изискване по отношение на захранването, или схемата си е същата както на обикновените лум. лампи ? В смисъл - мога ли да заменя директно синята пура с ултравиолетова такава, ако ги има ?
ELEMENTAL - специалист
Trifun написа:
имат ли някакво по-специално изискване по отношение на захранването, или схемата си е същата както на обикновените лум. лампи ?
УВ и обикновенните л.л. се свързват по един и същ начин.
Аз си направих това не се вижда много добре на снимките но ще поясня какво е това.
Понеже пътувам с комион извън България и това е като Българското знаме за да се знае от къде съм.
Ето и снимките.

Прикачен файл

IMGP1920.JPG
IMGP1920.JPG (165.01 KиБ) Видяна 20001 пъти

Прикачен файл

IMGP1919.JPG
IMGP1919.JPG (168.46 KиБ) Видяна 20001 пъти

Прикачен файл

IMGP1918.JPG
IMGP1918.JPG (169.21 KиБ) Видяна 20001 пъти
yoneta - специалист
:lol: българското знаме ми харесва но искам да ви попитам за таванът:
1-как е свързва,2-колко диода са необходими,3-на колко волта е,4-на каква лайсна да го направя???помогнете.мерси от сега.
yoneta - специалист
а колко общо ще ми излезе тази модификация?
d3v1ous - специалист
Вече и аз направих осветлението , но не е довършено до край. На 9 светодиода сложих 16к 10вата, точно това ми е и питането, следващата лайсна искам да е с 3 светодиода. Но като сметна трябва да сложа много голям по можност резистор , щото пада на напрежение е голям , за такъв малък брой светодиди. Очаквам от вас идей :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 89

Тема "Осветление със светодиоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: