Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Niki72 - специалист
Всъщност чакам да дойде един мултиметър winhy 108A , стори ми се свестен пък и на промоция беше. В момента разполагам само с АС такъв тип ампер клещи, не мери прав ток,а напрежението мери до волт без десети. Докато го чакам само теоретично смятам на база данни от етикети на устройствата и данни от потребителите замерили същите. Засега батерията си се зарежда нормално, не се нагрява изобщо, което мисля е добър знак. Тя си има защитата,аз съм добавил още една . Също с ампер клещите разбирам кога се зарежда и кога спира,за точност не говоря. Като пристигне мултиметъра ще разбера точно всички токове и напрежения с и без резистор и ще ги споделя тук. Забелязах обаче,че данните на етикета на зарядните не винаги са верни, особено на Нокия почти всички едновремешни зарядни дават 7-8 волта ,според мойте клещи които нямат десети,вместо написаните 5 и това е фатално за устройства направени за захранване 3.7-5 волта най-вече ако се захранят директно без батерия.
Niki72 - специалист
Мултиметъра пристигна. Добавих резистор 10 ома 1 ват. Токът към батерията сега е 270мА.

Тема "Добавяне батерия като резервно захранване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: