Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
нед апр 05, 2020 7:22 pmPrimus написа:
За съжаление човекът се е дехидратирал и не може да прочете бавничко и с разбиране името на форума forum.napravisam.bg.
Ми да ти го преведа... Ей на тоя мотор по-долу не му свети една ламБа.
Някой ще ми каже ли кои жици да свържа за да светне?
И как да го чипосам щото ми иде малко слабичкък.

Прикачен файл:
551.jpg

Електротехниката е едно от последните неща които би трябвало да са във форуми от тип "направи си сам".
Не и за хора с пълна липса на основа и елементарни познания.
Просто е опасно - не само за "майстора" но по-тъжното е за околните.
:partyman:
P.S. Ааа... И не се опитвай да ми пращаш адрес. Не работя с клиенти дори и срещу заплащане. :)
iliya_i - майстор
нед апр 05, 2020 7:22 pmPrimus написа:
За тези, които все пак четат да го перефразирам в разбираем вид:
Primus, тъй като ръцете ти са пъхнати отзад, кажи си адреса, да дода да ти зема парите, пък може и неква работа да свършим! :)
Сега и аз да ти го кажа.
Какво е това табло, дето не му виждаш нулевата шина?
Явно, проблема е, дали ти стиска да погледнеш в него.
Ами като не можеш сам да се справиш, явно ще трябва да викнеш някой, дето знае какво да направи.
А освен идеята ей тъй да се смени таблото, щото старото не е модерно, има ли някаква смислена техническа причина за смяната му?

п.с. Аз в къщи още си карам с таблото от 80-те и не смятам да го сменям, защото нямам причина да го сменям. А за моженето, мога да си го сменя. Ама ми липсва причината, да го направя.
Primus - специалист
1. Аз съм магистър-инженер по ел. неща, от добрите инженери, може и вие да ме питате разни работи. Обидите другаде...
2. Не се вижда от снопа 9 оставени (слава богу) по-дълги кабели. Постепенно ще ги издърпам, но с всяко спиране спират климатици, хладилници, фризери, поради което искам да съм подготвен.
3. Смяната е по две причини
- вече няма резервни предпазители от тоя тип и капакът е счупен малко
- правя ремонт на стената

По преден въпрос - от конструктивна гледна точка взех и главен 32А. Така медният гребен се свързва както си требе! ;)

Остана последен въпрос - къде да пробия 2-3-4 отвора за дюбели, но само комшия ако е разкъртвал за ново табло ще може да ми каже, не се напъвайте!
Пък и ще се види накъде са насочени тръбите...
iliya_i - майстор
Primus написа:
1. Аз съм магистър-инженер по ел. неща, от добрите инженери, може и вие да ме питате разни работи. Обидите другаде...
нед мар 29, 2020 10:09 pmPrimus написа:
Някой има ли схема на опроводяване на блок около 1986-а?
Тия двете неща хич не се връзват, защото не виждам причина, след като си от добрите инженери да питаш за схема. Можеш да си я направиш сам, ако наистина си от добрите, и така да избегнеш отклоненията от проекта, ако е имало такива.

А самия проект трябва по закон да се намира в председателя на дом. съвета. Ако и той го няма, може да го изиска от общината. Така или инъче, до 2 години ще ви трябва заради паспортирането на сградата.
hidrazin - майстор
нед апр 12, 2020 8:20 pmPrimus написа:
Остана последен въпрос - къде да пробия 2-3-4 отвора за дюбели, но само комшия ако е разкъртвал за ново табло ще може да ми каже, не се напъвайте!
Пък и ще се види накъде са насочени тръбите...
Ако е над вратата (пък и не само) тръгват нагоре, ляво, дясно или няколко/всичките тези посоки.
Никога надолу и под самото старо табло няма кабели.
1. Аз съм магистър-инженер по ел. неща, от добрите инженери, може и вие да ме питате разни работи.
От кога чакам някой такъв... Готово.
Производител на ел.енергия с мощност 5MW присъединен на ниво средно напрежение 20kV.
Присъединяването с кабел NA2XS(F)2Y 12/20kV 1x185/16 mm2 и дължина на трасето 680 метра.
В точката на присъединяване е монтиран прекъсвач СН оборудвам с контролер MiCOM P139
На колко ампера трябва да се настрои МТЗ-то в контролера?
:partyman:
Primus - специалист
нед апр 12, 2020 8:55 pmhidrazin написа:
...
Ако е над вратата (пък и не само) тръгват нагоре, ляво, дясно или няколко/всичките тези посоки.
Никога надолу и под самото старо табло няма кабели.

...
Това ми трябваше, въпреки, че го предполагах. Входната тръба тръгва под около 45 градуса наляво и нагоре. Другите скоро ще ги видя, единствено е желателен един отвор да направя за дюбел над таблото в средата, но ако трябва ще поразкъртя малко.

Благодаря ти много.

По другия въпрос - защо не питаш за 400kV/ ;)
Данните не са достатъчни, има си за целта програмки, таблици, формули. Предполагам става въпрос към земя? Но там динамичен праг, нормален праг? Мисля е прието 1.05 превишение...
Ако това ти е професията, ще ти отнеме 2-3 минути, на мен повече, но не ме е страх от математиката. И щом се занимаваш с това, имаш поздрави от Билев!

А аз предпочитам да избирам катоден резистор и кондензатор, ток на покой на крайните транзистори...
MIRO_073 - майстор
1. Аз съм магистър-инженер по ел. неща, от добрите инженери, може и вие да ме питате разни работи. Обидите другаде... - то и аз съм ама като ти гледам писането няма да намерим общ език
2. Не се вижда от снопа 9 оставени (слава богу) по-дълги кабели. Постепенно ще ги издърпам, но с всяко спиране спират климатици, хладилници, фризери, поради което искам да съм подготвен. - като инженер по ел неща трябва да знаеш колко време отнема смяната на едно табло и дали това би повлияло на пържолите в хладилника. А климатика на студено ли е или на топло?
3. Смяната е по две причини
- вече няма резервни предпазители от тоя тип и капакът е счупен малко - като инженер по ел неща би трябвало да знаеш, че има всякакви предпазители на пазара
- правя ремонт на стената

По преден въпрос - от конструктивна гледна точка взех и главен 32А. Така медният гребен се свързва както си требе! ;) - като инженер по ел неща обясни на нас какво общо има свързването на гребена с посочените от теб 32 А за ГЛАВЕН

Остана последен въпрос - къде да пробия 2-3-4 отвора за дюбели, но само комшия ако е разкъртвал за ново табло ще може да ми каже, не се напъвайте! - а ремонта на стената къде остана? няма да има ремонт
Пък и ще се види накъде са насочени тръбите... - ама и тръби ли има?

Тема "свързване на табло с предпазители" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: