пет авг 14, 2020 3:01 ampeppone1 написа: Най-добре изтрийте тази тема, не съм си заложил личните данни за да ме подиграват, утре ще ми се обади клиент, който ще каже:Шанса тук да намериш клиентела не е голям - форума е "Направи сам", не друго. Съответно ако смяташ, че ще намериш нови последователи тук се бъркаш. Ако смяташ, че писането на фермани ще ти помогне - не, няма
От една заварка на кабел, фермана вие го написахте, е щом ви е толкова невероятно, ето ви снимка на заварка на малко по-дебели медни проводници със сечение 0,4мм2, където нагряването е било само в точката на свръзката, без да е засегнато лаковото покритие по-надолу. Значи, то не можело да се заварява мед, после можело, но не повече от 0,15мм. Когато някой нещо не може или не знае, нека не раздава присъди, скачайки като подивяла маймуна, а да се запита дали пък не може и той да греши. Най-много си патят в процеса на ремонтите горделивите и опърничави майстори, които си мислят че тяхното винаги е по-добро и доказват точно обратното-с нелепи и все по-нелепи грешки.
И тъй като темата беше за пробит кабел, веднъж бях повикан да монтирам видеодомофон на апартамент и накрая малко преди да приключим предложих на майстора да разкача кабелите от домофона, да извадим металната конзола от стената и да отрежем прорез с ъглошлайфа за кабелите, при което, понеже вече беше късно, той каза, че няма нужда и че ще я отреже както е на стената, а синът му ще придържа кабелите. Какво е държал синът, къде се е заплеснал, в момента когато опря ъглошлафа, видях че няколко кабела са се одраскали, но и да му викна, майстора не ще ме чуе от бръмченето на ъглошлайфа, а и белята вече беше готова. Накрая като свали ъглошлайфа, видях че всичките около 10 кабела бяха прорязани доста надълбоко. Понеже токът на видеодомофона е малък, сметнах че не няма нужда, а нямаше време да режа кабелите и да ги заповявам и изолирам един по-един, а и загубих всякакво желание, затова набързо обвих целия сноп с изолирбанд, свързах домофона и всичко за щастие всичко беше наред. Но защо трябваше да се случва това, защо повечето от майсторите търсят най-лесния и бърз начин там където грешките след това са непоправими и ремонтът е най-труден, а в случая ремонта го правиха за тях си, а какво остава ако е за чужди?
Един друг фаянсаджия тъкмо наплеска цимента за плочките на стената и отдолу започнаха да изкрят кабелите. После видях че имало скъсан кабел, който бил удължен с малко парче и с два пъти повече връзки-за двата края на моста, при което лампата често била премигвала. Когато казах че трябва да сменя целия кабел, защото цимента все още не беше изсъхнал, майстора се ядоса и каза "Изолирай ги с изолирбанд и да се приключва", а те бяха се окислил и станали черни. Когато го попитах кой после ще носи отговорност, ако лампата изгасне, той отговори "Аз ще нося отговорност", как ли пък не, ще си вдигне чукалата и няма да го намериш, Трябваше да повикам домакинята тя да реши, но той почна и на нея да се репчи, накрая все пак го смених, но оставих кабела вън от конзолата малко по-дълъг за всеки случай и го навих и закачих фасунката, но на майстора фасунката му пречела и той отряза кабела и я вдигна по-нагоре. Накрая след приключване на ремонта, този кабел не стигна да свържа плафониерата и се наложи да я смъкна малко по-ниско, не така както искаше домакинята. С това си обяснявам злобата и простащината на повечето от майсторите тук, най-голямата злоба и завист е именно сред техниците, защото белите, които сами сътворяват яко ги пердашат.
Съжалявам че оспамих този подарък от модераторите, но темата и без това беше обречена.