• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Hoвoceлckи - майстор
пет мар 25, 2022 7:30 pmhidrazin написа:
Ма то много трудно някой да отвори учебник по електротехника
Това в наще учебници (и твоите - завършили сме идентични техникуми по едно и също време) го нямаше! Понеже си "интелигентен си го америл в
Гугъл" :wink: си копнал схемичката вероятно от тук:
est-diy site.com написа:
Търсим изтичане на ток в апартамента и колата цъкни

+ И да, пробив между първична и вторична е напълно възможен и не се изключва!
Очаквано - само да ми обясниш защо GSM-ите не се заземяват при това положение (при включен адаптор за зареждане) :-D :?:
gogo7777 - майстор
Не съм се сетил досега да си зашия една верига на крачола докато заварявам.
:-D
Всъщност ние заварчиците трябва ли да се заземяваме..... :)
eleonorvelichkov - специалист
нед мар 27, 2022 12:14 pmgogo7777 написа:
Не съм се сетил досега да си зашия една верига на крачола докато заварявам.
:-D
Всъщност ние заварчиците трябва ли да се заземяваме..... :)
Това с верига съм го правил върши работа. В операта в Стара Загора имат един много гаден мукет, по който всеки път като вървя се наелектризирам и си бях вързал една жица за глезена, която да опира в мукета така и проблемът с наелектезирането се реши. Спря да ме пере тока като се допра до металния парапет.
valentino76bs - майстор
пет мар 25, 2022 8:15 pmeleonorvelichkov написа:
Та никой при това свързване не е пострадал от токов удар въпреки, че единия край на трансформатора е свързан към корпуса.
[/quote]
Ми нормално как да го хване...?
krasi92 - майстор
Няма как да го хване щото ходи с верига на краката дори и в банята на село щото го мързи да си оправи нещата.
eleonorvelichkov - специалист
пон мар 28, 2022 7:37 amkrasi92 написа:
Няма как да го хване щото ходи с верига на краката дори и в банята на село щото го мързи да си оправи нещата.
Дали ме мързи или нямам финансите да го направя? А за да те удари ток трябва да затвориш веригата през тялото си. Като хванеш само единия край на траф няма как да затвориш веригата. На 4 етаж в блок на килим съм пипал и фазата и ток не ме е ударил, защото не затварям веригата през земята. А тези съпротивления които са описани в схемата, която публикува някой са изолационни и за напрежението, за което става въпрос са безкрайно големи и ток практически не протича.
hidrazin - майстор
пет мар 25, 2022 9:59 pmHoвoceлckи написа:
Това в наще учебници (и твоите - завършили сме идентични техникуми по едно и също време) го нямаше! Понеже си "интелигентен си го америл в Гугъл" :wink: си копнал схемичката вероятно от тук: …
Я, теб съм те пропуснАл… :lol:
Нещо си се объркАл…. Това си го имаше в учебниците - ма тези де’т не си чел.
То ся кво, да ровя и сканирам учебници специално за теб ли? :-D ГоУем майтап!
И не се слагай кви индентични техникуми сме били завършили и кви еднакви учебници сме били чели…
Не сме завършили еднакви техникуми (а разликата в обучението беше огромна).
Нито пък аз съм спрял с ученето на ниво бачкатор - техникум.
Те́хникум — среднее специальное учебное заведение, являющееся в системе образования более высокой ступенью перед средней школой и более низкой — перед высшим учебным
Та кой колко е ЕнеТЕлегентен определят околните и в случая е пределно ясно.
:partyman:
Hoвoceлckи - майстор
Както обикновено - чувстваш се длъжен се заядеш и евентуално да изпъкнеш ... Завършил съм промишлена електроника в Ботевград. За теб - знам ... В наще учебници нямаше подробности по мрежи ниско напрежение. Не мисля, че и в тези, по които си учил ти е имало. Това, че в последствие си научил още неща (след като си се хванал да работиш друго) е съвсем нормално. Да твърдиш за някого, че е останал в обучението си там, където е взел дипломата си е меко казано тъпо! Нормално е човек да смени попрището си, поради някакви обстоятелства. Не мислиш ли?
Кажи нещо за заземяването на GSM-ите.
Защо му се вързвате на елеонорчо ????
Не му обръщайте внимание на глупостите и сам ще спре.
като му обръщате внимание - давате повод да .ере по темата.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Траф бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: