• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Lutchezar - майстор
Металните неща по уреди свързани към мрежата преди да ги пипнеш с ръка, винаги ги пипай с фазомер. Полезно е за здравето.
gogo7777 - майстор
Фазомера винаги ми е в джобчето. Дори като си пържа яйца проверявам за фаза по тигана.
Бойлера освен, че може да ви убие с ток, може и да експлоадира.....абе въобще не си е работа да имаш бойлер в къщи.

......ако клавиатурите бяха с метални клавиши, форумите нямаше да са това което са сега :drinkers:
hidrazin - майстор
съб юни 18, 2022 11:36 pmgogo7777 написа:
....ако клавиатурите бяха с метални клавиши...
А що да не? Ей такава ми е на една ръка разстояние и тежи 1,3 кила...

Прикачен файл:
kb2-p4.jpg
kb2-p4.jpg (43.58 KиБ) Видяна 900 пъти

:partyman:
Lutchezar - майстор
Продукт с двойна употреба, не са ли забранени от Женевската Конвенция?
Ще се окаже че е и с режещи ръбчета :-D.
А 007 версията е засекретена :-D.

По темата все пак на току свързан бойлер бих проверил дали няма фаза по корпус. Да си призная и аз един път мерих струвах и накрая пак вързах фазата на корпус. Та оттогава няколко пъти проверявам каква съм я свършил всеки път като свързвам такъв кабел. Слава богу почти без изключения такива неща ги върша само в къщи.
krasi92 - майстор
Ако фазата е на корпус....
Отговор А - винаги ще те пере тока
Отговор Б- боилера няма да загрява вода
Отговор В- има нещо гнило в цялата работа
Lutchezar - майстор
В частния случай корпусът е пластмасов. От снимките се вижда че земята всъщност е на водната серпентина, директно към изхода на медната тръба за топла вода.
Ако бойлерът беше свързан с полипропиленови тръби и никой не пипашепо метала можеше и по-късно да се разбере къде има фаза...
gogo7777 - майстор
нед юни 19, 2022 12:24 amhidrazin написа:
А що да не? Ей такава ми е на една ръка разстояние и тежи 1,3 кила...

kb2-p4.jpg

:partyman:
Знам ги тия клавиатури. За тях трябва да се забие заземителен кол в градината. :partyman:
martin31hv - специалист
И аз се чудя как след като беше свързан погрешно не ме удари тока с водата? И в същото време си топли и водата, а и техникът го свърза бушоните и всичко уж беше точно и аз за миг не се усъмних, че може да стане беля... :) С токът шега не бива. Добре, че не стане някоя беля. Поздрави и живи и здрави. :)))
iliya_i - майстор
съб юни 18, 2022 5:44 pmmartin31hv написа:
Аз си направих ремонта, направих си инсталацията и си сметнах всичко. Пуснах кабели до таблото и за своя безопастност извиках ел. техник! Кабелите към бойлера бяха свързани правилно, но тъй като кабела до таблото имаше нужда от удължаване е станало някакво разминаване...
Разбрахме, че този дето е връзвал бушоните е бунак.
А този дето е удължавал кабелите като какъв би трябвало да го определим?
Въобще не му е пукало какво прави и после е разчитал някой бунак да му оправи бакиите дето е забъркал.
gogo7777 - майстор
пон юни 20, 2022 8:16 pmiliya_i написа:

Въобще не му е пукало какво прави и после е разчитал някой бунак да му оправи бакиите дето е забъркал.
Е нали му е платено за това.....да оправи бакиите. А то кво.......вързал два бушона и сто кинта в джобчето.....баси хитрия бунак.......свързал ги бил по цветове (беше подхвърлено :lol: )....а на другия край на жиците кво още сто кинта ли е трябвало :lol: :lol: :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Свързване на проточен бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: