Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
estorm - специалист
Благодаря, моя грешка. Victron. 4 стринга означават 4 двойки всяка една последователно и после успоредно ли? Къде се предполага да им поставя стопяеми предпазители и да сдвоя кабелите им? Някаква схема има ли?
hidrazin - майстор
пет фев 28, 2025 6:58 pmestorm написа:
4 стринга означават 4 двойки всяка една последователно и после успоредно ли?
Да.
пет фев 28, 2025 6:58 pmestorm написа:
4 стринга означават 4 двойки всяка една последователно и после успоредно ли?
Къде се предполага да им поставя стопяеми предпазители и да сдвоя кабелите им? Някаква схема има ли?
То кабелите трябва да ги СЧЕТВОРИШ а не да ги сдвоиш. Има разни готови уйни като на снимката по-долу.
Ама са пълна трагедия, особено пък за 4 стринга. За два биват.
Препоръчвам "Направи си сам". Примерно два ТАКИВА разпределителни блока.
В тях вкарваш плюсовете и съответно минусите от 4-те стринга. И вече от двата блока с медни проводници поне 16 квадрата ги карай към онуй нещо.
Предпазителите на всеки стринг. Демек 4 броя за "+" и 4 броя за "-". Вече има и автоматични предпазители за там...
Схема няма.
:partyman:
P.S. Абе, има ли още кой да се лъже да купува онези "НЕЩА" на Victron? :shock: :? Тези отдавна са в миналото...

Прикачен файл:
Разклонител МС-4.jpg
Разклонител МС-4.jpg (72.71 KиБ) Видяна 686 пъти
estorm - специалист
Благодаря, схванах идеята!
Относно дали са стари джаджите Виктрон да кажа, че колкото хора в занаята попитах толкова и различни мнения получих.
Спрях се на тях защото почвам с нисък бюджет и впоследствие ще добавям а може и да се откажа. Имаше много по евтини варианти ама тия харесах. Каквото такова.
hidrazin - майстор
съб мар 01, 2025 8:44 pmestorm написа:
Спрях се на тях защото почвам с нисък бюджет ...
Ми тотална грешка. Точно тези ти вдигат бюджета неоправдано.
Ама парите са си твои. Троши ги както си решиш. Мен ми е ...
:partyman:
estorm - специалист
Не пречи да чуя вашият фаворит цена-качество кой е? Имам още една да си правя и ще помисля за другите опции.
Благодаря!

Тема "Фотоволтаична инсталация - панели , посоки, оптимизация - насоки за действие.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: