• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DevilsDj1990 - напреднал
съб сеп 06, 2025 10:57 amkozl написа:
Това което си взел е разклонител.
Ама аз се чудя за какво ти е като на практика разликата м-у този разклонител и проводника е във формата, там където се захваща заедно с гребена.
Те за тва приплесквам проводника да се получи формата на гребен и го вкарвам при гребена.
И се получават 8 позиции във всеки един от предпазителите без ДТЗ, от които може да изведеш проводник към ДТЗ.
По-зле ли ще е с него спрямо да сплесквам кабел и при гребена?
gogo7777 - майстор
Нищо не сплесквай. Захрани отгоре трите ДТЗ-та от главния бушон чрез три многожични кабела 4 кв.мм
:drinkers:
prasse - специалист
съб сеп 06, 2025 4:55 pmDevilsDj1990 написа:
Амии.... нещо такова стана. https://photos.app.goo.gl/fEV2Hyx5q7XgVYkm6
Имаш ли трети защитен проводник, идващ отвън?
Според мен нямаш, защото си показал мост между защитната и "нулевата" шина, "Главната" ти "Нула" (тъпи термини, не се учудвай на кавичките, ами мисли!) е необходимо да се подаде директно на защитната (жълто-зелената) шина, а не на синята.
Таблото ти става все по-объркано...
hidrazin - майстор
Поредния самозван "електричар" дето си мисли че някой в магазина е ДЛЪЖЕН и ще го научи на електротехника...
Такъв ще плати дори 100 кинта само за тъпите плочки в банята, но няма да си вземе електротехник да му изпълни инсталацията, от която нищо не разбира.
Малък проблем... От плочки не се мре. Но от ел. инсталация всяка година си заминават хора.
В случая вината ще е само и единствено негова...

Всеки сам си носи раничката... :)
:partyman:
MamaMy - майстор
Че това електричарството е лесно, да не е математика или четене. Дялкаш си кабели с ножката и после с отвертката врът врът и готово. За какво толкова мрънкат не знам. Неще нито четене нито писане. Мързелива работа. Пък и се плаща добре. Като ги гледаш разни общаци по обектите, днес влачи киреч утре опъва кабели. И зимат като истински майстори. Пък и никой след него не мрънка, че не е равно, не е гладко или цвета бил грешен. И да сбъркаш нещо, мазача го замазва и готово.
Baлepu - специалист
Поредните велики заклинания срещу съществуването на подфорум "електротехника" във форума "Направи сам" :|
MamaMy - майстор
Аз съм твърдо за такъв подфорум. Има обаче няколко забележки към потребителите желаещи да направят нещо, но без никаква основа. Пичове (основно), хайде първо идете на училище да си доучите пропуснатите години и проспаните уроци и чак тогава се хвърляйте на някой занаят. Няма такъв който да може да овладеете само с гледане или само с четене. Иска се чиракуване както и основата. Много професии изискват и доза талант. Само мерак не е достатъчен. Много от професиите са опасни не само за вас, а и за околните. Не се сърдете, че не помагаме! Помощ е да бутнеш малко. Дето се вика едно рамо да сложиш, но не да вадиш колата от канавката. Ако съвсем нямате основата истинската помощ е да ви спрем на време преди да катастрофирате или да убиете (контузите) някого. Тогава ще съсипете няколко живота заради самонадеяност и надценяване на собствените си възможности и подценяване на някоя професия. Всеки ден сме свидетели на шофьори новобранци примерно действащи точно така. На тях вместо да им помогнат родителите директно са им "връчили ключовете" за "заредено оръжие" и те убиват буквално. Убиват майки с деца, невинни и безпомощни, случайно присъстващи на техните опити да имитират професионалистите.
Baлepu - специалист
Оправдателни приказки ...
На училите пък редовно скачате с "върни си дипломата". Гледам даже и на бой направо скачаш.
prasse - специалист
Безопасността - преди всичко!
Сейфти фърст!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Помощ с връзването на ел.табло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: