Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
darken_nz - специалист
Именно това казвам и аз .
Номера става с трифазно захранване .
Прав си и че 80 А предпазител е голям за бойлера -50 А стига
И все ми се струва ,че не е задължително да се ползва чак такава мощност за да имаш топла вода ,но както се казва всеки си има убеждения. :)
Милен - майстор
Работи с дистанционно, можеш да му задаваш различни режими на работа- за кухнята 40`С, за банята
Изглежда това чудовище захранва централизирано цялото жилище с топла вода :shock: . На електромера ще му хвръкне шайбата :lol: . Ако има толкова големи нужди сигурно един газов ще е по-поносим :lol:
doctor Zizi - напреднал
Милен написа:
doctor Zizi написа:
преди около два месеца монтирах проточен бойлер Стибел елтрон 27 кVV- голяма работа е . Работи с дистанционно, можеш да му задаваш различни режими на работа- за кухнята 40`С, за банята/ за жената / 80`С/ да я свариш/, за теб- 43`С. Колко време да продължи, колко време ако искаш да те разхлажда и.т.н. та ... 3~ и не е в ресторант, зависи от възможностите на чорбаджията. А за предпазителите има и 80 А 1~/ по- широки са от нормалните ~ 1,5/ има и по- големи , проблема е наличието на пари, а не на материали.
Направо не е за вярване това животно да се захрани от монофазна мрежа с 220В. С тия 123А ще му трябват 25кв. кабел :-D при включването му ще се получат моментни падове на напрежение в целия квартал. doctor Zizi ако бойлерчето е захранено трифазно предпазител 80А е твърде голям :feuer: Тока в една фаза е 41А и 50А автоматичен предпазител е напълно достатъчен. :shock: Какво е финансовото изражение при ползването на 27кВт бойлер ежедневно :?:
никъде не съм писал, че е захранен 1~ и с 80 А предпазител- 3~ е захранването, а предпазителя 80 А в по- горен пост се коментираше, че няма такъв типоразмер/ по- голям от 63 А/. За сметката, ако съм информиран правилно е към 300 лв/ без отоплението/
darken_nz - специалист
към 300 лв :shock:
Излиза направо златен :finga:
Тани - модератор
Милен написа:
Какво е финансовото изражение при ползването на 27кВт бойлер ежедневно :?:
Ами харчи колкото нормален бойлер! За да се стопли 10 литра вода от 10 до 40 градуса е необходима точно определена енергия и дали ще я загряваш 10 минути с 1 kw или 1 минута с 10 kW електромера ще покаже едни и същи данни! Та дори в определени случай е много по-изгодно да си с проточен бойлер!
Милен - майстор
doctor Zizi коментара в поста на theurgist е че по-големи предпазители от 63А не се слагат за битови цели. :-D
Бойлера за който говориш с тази мощност и трифазно захранване въобще не може да се нарече битов, в масовия случай :lol: . Но и винаги са възможни изключения :lol: . То при тая консумация на топла вода по-добре си инсталирай водогреен котел :lol:
Цялата работа тръгна от един удължен контакт, а докъде стигна :computer:
darken_nz - специалист
Никога не сме плащали такива цени и да не дава господ :)
Говоря съвсем сериозно .
Най- високата цена ,която сме плащали през годините е 100лв.
Иначе по 40-50 -60лв (различно )
И съм напълно съгласен с Милен .
Винаги има някакви изключения ,но такъв звяр определено не е битов
:)
doctor Zizi - напреднал
всяко правило си има изключения- така е решил, това съм направил, но в интерес на истината трябва да кажа, че и той беше учуден от сметката. А за предпазителя се извинявам, не съм разбрал правилно мисълта на колегата, макар, че отново съм в изключенията защото съм монтирал и 80 А .
emergency_bg - специалист
Само да ви кажа, че си смених кабела с 2,5 кв.мм и всичко е ок, благодаря ви за мненията.

П.С: радвам се че темата ми предизвика такава дискусия.

Тема "грешка ли направих" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: