• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shotik - майстор
totio1973 - специалист
shotik написа:
http://i.imgur.com/Xfz7B.jpg
То това изобретение е направо за патент =D> =D> =D>
alantion - специалист
Здравейте ,
Когато пуснах темата не очаквах да се получи такова развитие,за което благодаря на всички взели участие.
Надявам се на още идеи и предложения,особено ако са подплатени и със снимков материал.
lov - майстор
Ето тука са ме хванали като му слугувам на това агънце. Ако съм знаел да съм снимал и от другата страна но механизма е елементарен. 2 големи зъбни венеца и един малък от велосипед и моторче от чистачки на москвич. Малкия венец е на двигателчето а големите са закрепени с оси на тялото и веригата опасва и трите. Ако се вгледате в ляво симетрично на този шиш има гнездо за още един. А при тази дължина на тавата събира общо 4 агънца. Интересен е и механизма за повдигане който позволява според жаравата да се избира на каква височина да се пече.
Честно казано правено с мерак.

Прикачен файл

P5030002.JPG
ZMeyGorianin - майстор
Тарикатско! Механизма за повдигане от крик ли е? Как става вдигането от другия край?
lov - майстор
Да точно от крик. А от другата страна направо с винт.На снимката се вижда в средата. Така и не разбрах защо от двете страни е различно но явно има някаква причина. Другия тарикатлък е че шиша е разпробит напречно и има малки напречни шишове които които застопоряват агънцето да не се превърта.
stefsto - напреднал
Въртящите си шишове са много популярни в Сърбия. Правят се от мотор за чистачки, на него зъбното колело от стартера и на шиша - венеца от маховика на Застава. Даже имат и кръстачка (каре) за обиране на несъосността. Всичко това на триножник и се регулира височината. Продават се по селата, когато има празник (панаир) на селото.
amal - напреднал
amal написа:
http://stikni.com/Regions/Panagiurishte ... id-463029/
Има два вида- на ток и на ток+акомулатор. Вчера ми го изпратиха. Яко е! 75 лв. + 8 лв доставка.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "ЕЛЕКТРИЧЕСКИ МЕХАНИЗЪМ ЗА "ЧЕВЕРМЕ''" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: