• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 166
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kam34 - специалист
Най вероятно е електронна ДТЗ, по принцип този тип са забранени за битови инсталации.
hidrazin - майстор
Почти 99.99% е сигурно че е електрона.Те не работят когато напрежението падне под към 170 волта.Затова са и забранени за
битови инсталации както каза kam34.
Според мен си е малко глупаво - ако няма напрежение защитата не работи, ама няма и какво да те тресне и да ти оправи ревматизма.
Знам, знам - сега ще скочат неколцина да защитават ДТЗ-тата. :-D
А тази дето си я взел от магазина сигурно е нещо подобно: http://www.elektromarket.eu/bg/category/92.html
Истинските струват доста повече - не съм толкова богат, че да си купувам евтини неща. :lol:
А и не знам какво и е на добрата стара двупроводна схема със защитно зануляване - навярно като нямаше ДТЗ хората мряха като
мухи от токови удари. :prayer: :prayer: :prayer:
Сега ще трябва да насищам ГРТ за магазин от 850-900 квадрата.Предпазителите ще са Шнайдер, а ДТЗ-тата какви ли ще са? :rolleyes:
Като не ти харесва отиваш в магазина, връщаш старата, вадиш още примерно токова или два пъти по толкова пари и си взимаш читава.
Това е в зависимост от ампеража и тока на задействане.
Успех!
:partyman:
vvventsi - специалист
ДТЗ дето ги провах бяха на Chint и Шнайдер , конбинирани с предпазител! конбинираните не изключват ,а чистите ДТЗ изключват мигновено пак бяха Chint и Шнайдер!
hidrazin - майстор
Поне на сайта на Шнайдер пише че защитите им са механични и независими от захранващото напрежение.
Какъв модел бяха тези дето си гледал - май имат няколко модела.
http://www.schneider-electric.bg/docume ... alogue.pdf
kam34 - специалист
:? Пиши точните модели да знаем какво да не си купуваме.
vvventsi - специалист
kam34 написа:
:? Пиши точните модели да знаем какво да не си купуваме.
Не знам кой бяха точните модели но тези който не изключват бяха комбинирани с предпазител такива дето се слагат по бойлерите,а ако ще си купувате правите си един веригопроверител с плоска батерийка и крушка и ги изпробвайте преди да ги купите ,няма да казвам как се пробва това всеки ел техник който разбира от ДТЗ трябва да го знае :) защо не го направите този тест още утре,вървете в някой магазин накарайте продавача да ви извади няколко ДТЗ от различни марки комбинирани с предпазител и чисти без предпазител !
kam34 - специалист
По принцип не харесвам комбинираните и винаги използвам отделна ДТЗ плюс самостоятелен предпазител дори и за една верига. Така и да се скапе предпазителя се подменя само той, а не целия модул.
миро83 - напреднал
Имам нужда от малко разяснение относно TN-C-S системата купих си апартамент който е с двупроводна инсталация ще я подменям изцяло и мисля да пускам трипроводна инсталация без осветлението , захранващите ми кабели са фаза и нула без земя ще трябва да разделя нулата преди дфт защита, но после фазите на тези токови кръгове който ще са с обща дфт защита първо трябва да минат през предпазителите и после през дфт защита така ли е или бъркам ако бъркам може ли някой схема, но да включва предпазителите .ЩЕ СЪМ МН.БЛАГОДАРЕН
hidrazin - майстор
Ей тук има едно малко четиво дето всичко е обяснено и има схеми.
Дръпни го и прочети. http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=56666
миро83 - напреднал
Благодаря за линка беше ми полезен :partyman:
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 166

Тема "Дефектно токова защита" | Включи се в дискусията: