• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 216
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gecata1059 - специалист
http://www.youtube.com/watch?v=coWtXcg5PwQ
Едно интересно клипче.
sasooooooooo - "специалист"
Защо, не е зле?! Като изключим липсата на гофра по пода и някоя спестена кутия по тавана.
jekasus - майстор
sasooooooooo написа:
Защо, не е зле?!
Да ти превеждам?
- Накопительный водонагреватель, духовой шкаф, посудомоечная машина, стиральная машина, 2 кондиционера, тёплый пол на балконе, гидромассажная ванна, розетки для кухонных приборов - всё это запитано от 2(!) существующих розеточных групп
- На выключателях фаза на жиле жёлто-зелёного цвета.
- Подрозетники либо не зафиксированы ни как, либо на дюбель-гвоздь через заднюю стенку подрозетника к стене.
И в Русия е забранено да се кърти бетона хоризонтално, особено в панелки(още се строят).
sasooooooooo - "специалист"
Mмм-да, с тези уточнения нещата стоят по друг начин. Хубаво, че има и Гугъл-преводач.
a_stoev - майстор
Май няма по подходящо място да питам:
Има насред бетонна площадка, наследена от комунизма едно метално табло с 3 групи по 3 ВП. Въпроса е как да се разкара. Опцията да се вкара под земята нали не е реалистична? Щото за друго не се сещам :?.
hidrazin - майстор
Питането ти тук е абсурдно.
:partyman:
jekasus - майстор
А как е правилно :? Че май съм виждал и трети вариант :-D
В едно и също помещение -

Прикачен файл

DSC_1453.jpg
DSC_1453.jpg (43.78 KиБ) Видяна 1658 пъти

Прикачен файл

DSC_1452.jpg
DSC_1452.jpg (53.14 KиБ) Видяна 1658 пъти
thinkpad - майстор
jekasus написа:
А как е правилно Че май съм виждал и трети вариант В едно и също помещение -
Изображение
jekasus - майстор
thinkpad, по-точно - кой цвят от тези три за какво? Все пак не е кафяв, син, жълто-зелен......тук е лесно......
thinkpad - майстор
jekasus написа:
thinkpad, по-точно - кой цвят от тези три за какво? Все пак не е кафяв, син, жълто-зелен......тук е лесно......
Това, което си го видял е окабеляване по малко по-стар цветови стандарт. Според Наредба 3 всеки цвят различен от жълто-зелено и синьо е фаза. Логично, ако цветовете са кафяво, черно, синьо аз лично бих ги използвал в конфигурация - L - кафяво, N - синьо, PE - черно, като допълнително в краищата го отбележа с жълто-зелен изолирбанд. Най-голямата грешка е, че не е използван един и същи цветови код при цялото свързване на окабеляването. Другото е, че независимо какъв цвят е проводникът, ако трябва да се използва иначе, може да се отбележи с термосвиваем шлаух или цветна изолационна лента по дължината си, за да може еднозначно да се определи и разпознае.
Именно за това обичам стандартизацията - кафяво, синьо, жълтозелено, съответно - фаза, нула, земя.
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 216

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: