Що да не работи
Има и двуфазни консуматори. Две фази и защитна нула.
Сборът от токовете пак си е 0

bulhomes2 написа:Копирам от деветия пост по темата от преди 6 години.Как ще работи, като винаги ще има разлика в токовете на двете фази (различни консуматори на тях)? Плюс това - да приеме, че някой уред е пробил и утече ток към нула, земно или човек. ДТЗ-то от къде ще разбере като няма информация за връщащия се по нулата ток? Съмнява ме, че някой не е прочел, че говорим за "...двуполюсната ДТЗ може да се монтира на две фази /380/ волта и пак ще работи...", а не четириполюсна ДТЗ.Прикачен файл:Graphic1.jpg
bulhomes2 написа:Съгласен съм, че двуполюсна ДТЗ би могла да работи при трифазна инсталация САМО при следното свързване. Не казвам, че е добро, но само този начин виждам.При такова свързване определено ще заработи много бързо.
bulhomes2 написа:Явно няма да се размине без картинки. Доколкото разбирам pavelari твърди, че при тази схема ДТЗ-то и уредите ще изпълняват функциите сиНа тези картинки има грешка - дтз-то ще пада заради смесване на нулата след дтз с общата нула на всички консуматори. Аз конкретно давах пример за захранване на консуматор изискващ само две фази - например нагревател за 380 волта, който не изисква нула а само трети защитен проводник... а то стана интригаlubomirlz, да приемем, че пералнята е двуфазен консуматор. На ДВУПОЛЮСНАТА ДТЗ как ще вържеш трите кабела - двете фази и нулата?Прикачен файл:Graphic1.jpgСъгласен съм, че двуполюсна ДТЗ би могла да работи при трифазна инсталация САМО при следното свързване. Не казвам, че е добро, но само този начин виждам.Прикачен файл:Graphic2.jpgКато не разбирам нещо - не ме е срам да питам. На някой като не му се обяснява - значи ТОЙ няма работа в този форум.Прикачен файл:Graphic3.jpg
lubomirlz написа:Що да не работиТова което си описал всъщност е правилно да се нарича монофазен консуматор, щом като нулата има само защитни функции. Следвайки неясните обяснения на bulhomes2 си мислех че той пита за същото, докато не публикува картинките си. Изглежда че и pavelari се беше объркал.Има и двуфазни консуматори. Две фази и защитна нула.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: