• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 111
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
drastar - специалист
http://www.global-download.schneider-el ... 0(web).pdf

http://www.global-download.schneider-el ... 0(web).pdf
http://eshop.schneider-electric.com/pro ... Sjp-qEyj3l

последният е 6х16мм², а какъв предпазител ще слагате на 16 квадрата вие си знаете
vk - специалист
Аз тия Polybloc на Шнайдер, които дръстър е показал не ги познавам(на втория линк). Това се монтира където влизат дебелите жици към главното табло - така ли да го разбирам ?
Кики - специалист
Това си е (аз така го схващам) разклонител с пружинни клеми, за вход на табло след главен предпазител е добро решение.
jekasus - майстор
Наскоро разбрах, за линия "от контакт в контакт" си е добро решение, по-добро от Ваго и не трябва да зачистваш изолация :-D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GJn-8cRkk-s[/youtube]
thinkpad - майстор
jekasus написа:
Наскоро разбрах, за линия "от контакт в контакт" си е добро решение, по-добро от Ваго и не трябва да зачистваш изолация
Абе ти топлата вода ли откри? Отдавна има клеми(обувки и т.н) за кримпене, които могат да се използват за кримпене на кабел. Специално на това с тия клещи, с които натиска - вяра му нямам. А и кримпенето е тотално неразглобяемо съединение. Дори запоеното може да се разпои с необходимата техника, но кримпеното по този начин ще трябва да се реже. Предпочитам да кримпна кабелна обувка с кримп клещи и после да съединя кабелите с болтова клема.
PCL82 - майстор
Това не е кримпване, а по-скоро шлицово пробождаща технология. Неправилно в разговорния език се нарича кримпване на RJ конекторите по лан мрежите и телефоните, това е пак шлицово пробождаща технология. Кримпването е когато напр. кабелна обувка от тънка ламарина се пресова върху проводник.

Кербоването е когато масивна гилза или обувка се пресова със специални камъни от всички страни.

Поне така са ме учили в ТУ-София.

Както и да е тази клема ми се вижда не сигурна. На клипа се вижда, че човекът не успява да закопчае клемата от раз, защото пластината не е стисната достатъчно. И какво става ако клемата не е закопчана добре и закопчалката изпусне?
nick71 - специалист
Това което показано на клипа,се използва единствено за заземителният контур,използва се най често при телефоните муфи когато имаш един входящ и два или по-вече изходящи кабели :tonqe:
Avas_co - майстор
nick71 написа:
Това което показано на клипа,се използва единствено за заземителният контур,използва се най често при телефоните муфи когато имаш един входящ и два или по-вече изходящи кабели :tonqe:
Ми, не е баш така.
В моя бранш им казваме клеми"крадци", защото само прорязват изолацията и си "крадат" сигнала.
При съвременните асансьори(моя бранш) се ползват масово( при сносните марки, при които шахтовата инсталация идва готова,а не трябва да си я кроиш ти),за слаботокови(12-24 V), CAN-шини и т.н.
"Крадците" са супер удобни защото инсталацията е просто един сноп от кабели,който си пускаш в кабел канала и с "крадците" си щипваш бутони,дисплей и каквото има там, където ти е удобно.
Виждал съм и да се ползват за шахтово осветление , но не знам до колко са удачни за 220 V.
Тани - модератор
Това показаното на клипа не е никаква новост! Още от тинейджър съм си свързвал касетофоните на колите, автоалармите и врръзката им с мигачите само с тези клеми, защото е удобно и лесно и достатъчно сигурно. Не бих го ползвал обаче за 220V. Единствения проблем беше при едно моторче за парно, което някой незнайно защо бе свързал с такава клема. На клипа обаче този е пълен некадърник, защото реално не използва основното и единствено предимство на тази технология - да поставиш допълнителен кабел , към вече съществуваща инсталация, без да прекъсваш кабели! Няма как да промушиш кабела(червения в случая), както е показано на клипа, ако той е в кабелен сноп и/или има клеми по него. Реално кабела, към който става свързването се пъха странично в клемата и именно заради това е предвидена тази щракалка.
ESPACE - майстор
С такава глупост в старата ми кола бяха премостили един куплунг, който явно е създавал проблеми. Това преди 2000г. Не че това нещо издържа много. Накрая играха секачките и лустер клемите и забравих за проблема.
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 111

Тема "Кабелни връзки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: