• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
2v6 - майстор
mitko_rupite написа:
Изображение

--------------------------

Дали е Верно по грното :?

Контактор 1 е със
нормално затворени КОНТАКТИ между 1 и 2 и със
нормално отворени КОНТАКТИ между 3 и 4

Контактор 2
нормално затворени 5 и 6
нормално отворени 7 и 8

Кат се Пусне фаза 1 ще се задейства КОНТАКТОР 2 и ще РАЗДЕЛИ 5 със 6 / което значава че дори и да се включва фаза 2 тя неможе да премине ..... , чак кат се спре фаза 1 преминава фаза 2 и тн /

-
Принципно номерата на клемите на контакторите са едни и същи. Обикновено клемите на силовите контакти (винаги нормално отворени) са 1-2, 3-4, 5-6.
За да ги различаваш слагаш означението на контактора отпред - K1.1, K1.2 ...

Как ще става включването? Със щепсел в контакт ли? Твърда връзка и ключ ли?
mitko_rupite - специалист
2v6 написа:
Принципно номерата на клемите на контакторите са едни и същи. Обикновено клемите на силовите контакти (винаги нормално отворени) са 1-2, 3-4, 5-6.
За да ги различаваш слагаш означението на контактора отпред - K1.1, K1.2 ...

Как ще става включването? Със щепсел в контакт ли? Твърда връзка и ключ ли?
-----------------------------------------------------------------------
Означенията на Клемите на Контакторите съм ги писал с РАЗЛИЧНИ числа -- за да НЯМА ОБЪРКВАНЕ и излишни допълнителни въпроси после ...

По горе съм писал , че ПРАКТИЧЕСКИ задачата е решена -- като двамата съседа се ЗАХРАНИХА от една и съща ФАЗА ..и включването е направено с ключове от бойлер / като нулата НЕ СЕ ПРЕКЪСВА НИКЪДЕ /
---------------------------

Разбира се че и със Контактори да го бех направил / с две различни фази / -- никога немаше да направя включването с щепсели !!

ПОЗДРАВИ !!!
.
2v6 - майстор
mitko_rupite написа:
...По горе съм писал , че ПРАКТИЧЕСКИ задачата е решена -- като двамата съседа се ЗАХРАНИХА от една и съща ФАЗА ..
Извинявай, не бях прочел това:
mitko_rupite написа:
... Иначе на ПРАКТИКА въпроса го реших като сменихме ФАЗАТА на единия комшия и сега и двамата са на ЕДНА и СЪЩА фаза ...
Включването им го направих с КЛЮЧОВЕ / от бойлер ../
сега да Включват както и когато искат .../турих им и по 1 глим лампа - да виждат кога другия е включил - само информативно /
...
Сега по-хитрия съсед като светне глимката, "включва" помпата, отвърта си бушона и има "безплатен" ток...
Johny - майстор
mitko_rupite написа:
От помпата до едната къща има ДВУЖИЛЕН КАБЕЛ - завършващ с щепсел и го бутат в КОНТАКТ / явно че попмата НЕ е ЗАНУЕНА /

Същото е и със другата къща -- пак от ПОмпата до нея -- двужилен със щепсел и се бута у контакт ....
Явно не си на ти с тоците, но дано това с общата фаза не изпокара в един момент съседите. Схемата, която ти бях нарисувал, предвиждаше включване чрез щепсел и няма никаква възможост да се срещнат фазите или фаза и нула. Другото си е твой избор.
2v6 - майстор
Johny написа:
... но дано това с общата фаза не изпокара в един момент съседите. Схемата, която ти бях нарисувал, предвиждаше включване чрез щепсел и няма никаква възможост да се срещнат фазите или фаза и нула. Другото си е твой избор.
Той юли-август пак ще трябва да оправя захранването, щото ключетата за бойлер я издържат 20-на включвания, я не.
Johny написа:
Явно не си на ти с тоците, но дано това с общата фаза не изпокара в един момент съседите. Схемата, която ти бях нарисувал, предвиждаше включване чрез щепсел
mitko_rupite написа:
От помпата до едната къща има ДВУЖИЛЕН КАБЕЛ - завършващ с щепсел и го бутат в КОНТАКТ / явно че попмата НЕ е ЗАНУЕНА /

Същото е и със другата къща -- пак от ПОмпата до нея -- двужилен със щепсел и се бута у контакт ....
-----------------------------------------

Разбира се ,че не съм на ТИ с тока ...

Затва и немога да си обясня как със ДВУЖИЛЕН КАБЕЛ -- с ЩЕПСЕЛ -- ще се свърже помпата и ще е занулена :?

--------------
2v6 написа:
Той юли-август пак ще трябва да оправя захранването, щото ключетата за бойлер я издържат 20-на включвания, я не.
Тва не ми се верва много -- щото имам ел Скара със същите ключове / оргинална .. пък и на Перла 05 главнияключ беше същия тип / -- и досега не съмимал проблем с ключовете -- а ги ползвам доста активно ..

-

.
2v6 - майстор
mitko_rupite написа:
...
2v6 написа:
Тва не ми се верва много -- щото имам ел Скара със същите ключове / оргинална .. пък и на Перла 05 главнияключ беше същия тип / -- и досега не съмимал проблем с ключовете -- а ги ползвам доста активно ..
Аз пък се чудя, дали ще информираш тук когато ти се обадят пак :?:
Ще е интересно да се знае колко издържат ключетата в този случай:!:
Johny - майстор
2v6
Що му се връзваш?!
Johny написа:
2v6
Що му се връзваш?!

Уффф аз ли Слагам ПРИМКИ ЗА ВРЪЗВАНЕЕЕ немога да разбера ....

От един чисто ПРАКТИЧЕСКИ въпрос ......... стигнахме до положението че искам да ВРЪЗВАМ или ПОДХЛЪЗВАМ Някого

---------------------
съвсем сериозно !!!
Извинявайте Ако някой се е почувствал ВЪРЗАН !!!

и благодаря още веднъж за помоща !!
Успех !!!

-
2v6 - майстор
mitko_rupite написа:
...
Уффф аз ли Слагам ПРИМКИ ЗА ВРЪЗВАНЕЕЕ немога да разбера ....

От един чисто ПРАКТИЧЕСКИ въпрос ......... стигнахме до положението че искам да ВРЪЗВАМ или ПОДХЛЪЗВАМ Някого

---------------------
съвсем сериозно !!!
Извинявайте Ако някой се е почувствал ВЪРЗАН !!!
...
И аз се чудя сериозно - какви точно ключове си сложил?
Може да говорим за различни неща.
Хубаво е да се знае дали нещо може да стане лесно и евтино. И обратното - да се сподели, ако не става. Аз само предполагам, че ключ за бойлер, от тези с глимката вътре, дето се монтират директно на бойлера не става за помпа по-мощна от 300-400 Вт.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Включване на Водна Помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: