Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
boltik - специалист
Леосате абе човек много се впрягаш.Спокойно ще остарееш много-бързо. :)
Това за видовете сигнали те първа да почвам да го уча като ли че съм изтървал влака.И все пак ти благодаря за положените усилия от твоя страна.
А това за бирата да мъкнеш вода 1500км.и тоя рекет по границите особено на унгарската.Аз не се наемам.За марките бира и аз предпочитам козела,обаче наливната отлежалата бира.
mitcd - специалист
Аз не че нещо .но защо си мисля че местата на 1 и 2 са разменени .
velas - специалист
boltik написа:
А това за бирата да мъкнеш вода 1500км.и тоя рекет по границите особено на унгарската.Аз не се наемам.За марките бира и аз предпочитам козела,обаче наливната отлежалата бира.
От Макрото в Бърно до Варна са малко над 1600км... а на чешката бира да кажеш вода... явно не си чувал за определението "Tekutý chléb"... язък че живееш в Меката на ценителите... :)
А най-хубавото пиво е местното. Там който пие бира в бутилка, го затварят в лудница... :lol:

Забравил съм по-горе да напиша и:

5. RF
meraklia - напреднал
да се включа и аз в темата :) незнам защо всички правите забележка на leosat varna за това, че "поемал" бързо или нещо подобно. Лично аз като некомпетентно лице в тази и още други области е много полезно всяко линкче всяко сръвнение и всеки спор във даден форум. Колкото и абсърдни неща да се пишат по някога все има нещо, което да спре вниманието ти и да се върже с твоят начин на мислене. Все пак форума е начин да изразиш себе си и да споделиш и получиш опит. А не аз съм от 5 години в бранша, а аз от 30 години. няма значение от колко си - сподели опита си и получи нови познания :) затова благодаря за многото обяснения и линкове (доста информация) като за начало. Наскоро си купих мониторче (Dell 2209WA) трябва да си купя и видео карта (занимавам се с монтаж) и чак тогава ще се загледам за нещо на стената :)
както в една поговорка "трябва да има място и за една бира" :) тоз Козел не съм го пробвал, но старопрамена ми е фаворит. Къде във Варна може да се купи от него :) Поздрави и наздраве
velas - специалист
meraklia написа:
както в една поговорка "трябва да има място и за една бира" :) тоз Козел не съм го пробвал, но старопрамена ми е фаворит. Къде във Варна може да се купи от него :) Поздрави и наздраве
Малко в страни от темата, ама да се надяваме, че няма да ни се карат... :) Не се самозалъгвай със Старопрамена (и Старобърното), няма нищо общо с оригиналния и е по-зле и от Каменицата... :)
В момента в Метро има Пилзнер Юркуел ама е скъпичка, кен-1,70лв ; бутилка 2,20лв. Иначе в този склад продават Будвар за 1,36лв бутилката. Всичко е 0,5л, не си купувай по 0,3л - не са хубави... :)
Козел не можеш да си купиш в България. Единствените оригинални Чешки бири са Пилзнер и Будвар.
wizli - специалист
друг въпрос:
кат бях с кабеларката западните телевизии с формат 16:9 /RTL, EUROSPORT, и тн/ бяха отрязани отстрани към 4:3, грозна гледка - логото и надписи отрязани наполовина...
при Булсат и КейбълТел има ли този проблем?
mitcd - специалист
Твоя тв с каква пропорция е!
Мисля че ще е едно и също.Пропорцията на каналите е една и съща.Сигнала на кабеларката идва пак от сателит.Освен този който предава да излъчва и на два стандарта 16:9 и 4:3
wizli - специалист
Моя ЛСД е 16:9, много често кат гледам чужди канали стои отрязано,
страното е, че не винаги.
Например Евроспорт: някои предавания не влиза в екрана, надписите и логото,
иначе има черни ленти отстрани за да стане 4:3
mitcd - специалист
Не знам какъв ти е LCD то ,но виж дали има опция за оригиналния размер на ТВ канала.На моя има и ако е 4:3 става с черни ленти отстрани.Ако е 16:9 става точно по дисплея.Има и други опции за коригиране на пропорцията.

Тема "Въпросче: резолюции на цифровите телевизии???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: