Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
За откриване на желязо,стомана,чугун и черни метали (Co,Ni) (без значение дали тече ток или не) и сплави които се намагнитват може да се ползва и кой и да е от сензорите
http://www.ebay.com/bhp/magnetometer с чип HMC5883L стига да можеш да си го четеш. Чипа с е резолюция от 2mG и има 12 битово ацепе което ша е достатъчно за сигурна детекция на детекция на кламер на растояние от 1 метър.

сензора е безползен за детекция на мед алуминий злато сребро платина родий паладий магнезий.

Ако ми остане време и някой иска ша изровя схеми из интернет как за 10$ да си сглобиш уред за откриване на арматура и железни тръби.
vk - специалист
Май ще се окаже, че с тия уредчета , трябва да знаеш какво да очакваш, къде да го насочиш и така може да откриваш по-лесно. :-D
BAlexandrov - специалист
Знаете ли как се казва уред за откриване на кабели?
- Бормашина!

:-D
Аз на този принцип с уреда уж гледах, реших че знам къде е кабела, но с бормашината успях да го центрирам точно :axe:
lov - майстор
Ооо.... нищо не е аз завчера с каналокопача цял кабел извадих. Стори ми се че припука нещо ама кат падна пушилката разбрах каква съм я свършил. :x .
А уж дирих да няма нещо от долу. :lol:
spanian - напреднал
Темата е старичка, но ето едно решение за откриване на ток - за около 5-6 лв.

ИзображениеИзображение

Джаджата е евтинка, но върши работа ... ,а с тази примитивна антенка - чувствителността на китайчето се увеличава с около 60-70 процента. :wink:

P.s. За по-добра чувствителност е нужно да сложите пръст на пластинката!
al4o - специалист
spanian написа:
Темата е старичка, но ето едно решение за откриване на ток - за около 5-6 лв.

ИзображениеИзображение

Джаджата е евтинка, но върши работа ... ,а с тази примитивна антенка - чувствителността на китайчето се увеличава с около 60-70 процента. :wink:

P.s. За по-добра чувствителност е нужно да сложите пръст на пластинката!
На тази чудесия можеш ли да ми кажеш позициите на бутона коя за какво е :?:
valentino76bs - майстор
Наистина е чудесия над 15 години работя с нея уникална!
https://vikiwat.com/productfile/8370/us ... omer-0.pdf

Обаче има малко разминаване в описанието! Когато търсиш фаза и си на О позиция и мериш контактно НЕ ДОКОСВАШ ПЛАСТИНАТА!Пластината се докосва само когато търсиш ''R''.
emil679 - специалист
Безотказен уред за откриване на кабели/проводници .... :lol:
spanian - напреднал
Идеята беше за безконтактно търсене - иначе - дали е R, S, или T - няма значение :wink: ... проблема на този уред е, че "цирика" за щяло и нещяло, но има ли ток - издава специфичана вибрация на звука. Ако имате проблем с новозакупен такъв и не върши работа (слаб звук или не отчита) - връщане в магазина или отваряне - което е трудно, защото са лепени (пластмасите) и "освежаване" на всички спойки.

1-ва степен ляво е фазомер - без докосване на пласината - светва червения диод
- при докосване на пластината, може да се проследи цялостта на кабел (като единия край на кабела е със съприкосновение с уреда а другия с пръста ви) на него не му вярвам много.
2-ра степен е като първа, но със звукова индикация ... 50 процента от китайчетата я нямат - прескачат директно на 3-та.
3-та степен пищи почти на всичко, но не "вибрира"

Главно за какво я използм - забождам я във фаза на контакт или ключ и докато "пищи" намирам кръга.

Тема "Уред за откриване на кабели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: