zdravkich написа:Колега боян, съгласен съм с теб. Ядосах се на колегата vavas, защото не може още с 1-вото си мнение да назидаваш . Темата беше за съвсем друго и освен назидателния тон vavas можеше след като толкова е професионалист в областта на електротехниката да даде компетентен отговор и той, а не да напада. Едва ли някой се е родил научен. А това, че българина е майстор и разбира от всичко ми е пределно ясно. Въпросът е наистина от кое колко разбира и как го умее. Темата не е само за мен, в бъдеще може да бъде полезна като съвети и за някой друг съфорумник. Пак повтарям оценявам отговорите и помощта на всички, които са ми дали съвети и отговори на въпросите и проблемите, които съм поставил. Високо ценя професионализма и знанията на всички в този форум. С този ми коментар приключвам спорове кой крив , кой прав - явно всеки е прав за себе си.Колега , имаш право да се възмущаваш от vavas . Последвал си съвета му преди години и ето резултата на снимките! За съжаление след една такава тема всеки средноинтелигентен човек ще си свърже таблото по правилно и ще оразмери предпазителите така , че да вършат работа по- добре отколкото някои самозвани "майстори"!
Сега по същността на темата , тъй като един колега беше написал за АП макс.допустимо 25А, за контакти в кухня няма ли да е малко , все пак там имам климатик, фурна, плот, абсорбатор, пералня, съдомиялна, хладилник и някои дребни ел.уреда, кото се включват периодично - пасатор, ел.кана, кафе машина. В момента на ел.таблото за контактите АП са 32А.
Относно кухнята - там работата си е за още няколко кръга . Като абсолютен минимум трябва да ги разделиш поне на три кръга както съм ги разделил по цветове! Ако решиш да приведеш инсталацията си в ред ще ти пишем още подробности!