• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ribnikolaevi - майстор
Малко снимков материал.
След като огледах внимателно душ-питата се оказа, че мога да добавя още около 80 см отдолу от лентата. Стават 80 см отстрани и 80 см отдолу. Сериозно мисля да го пробвам, пък ако не става, ще я ползвам за друго място.

Прикачен файл

P1050742_Res.jpg
Това е тоалетната. Вижда се неприятната сянка от душ-питата.
P1050742_Res.jpg (74.16 KиБ) Видяна 3859 пъти

Прикачен файл

P1050742_Res_Light.JPG
След като огледах внимателно душ-питата се оказа, че мога да добавя още около 80 см отдолу от лентата. Стават 80 см отстрани и 80 см отдолу. Сериозно мисля да го пробвам, пък ако не става, ще я ползвам за друго място.
P1050742_Res_Light.JPG (58.56 KиБ) Видяна 3859 пъти
gogo1113 - специалист
Колега, пробвай и пусни някоя снимка, че ако стане да можем и ние да използваме идеята. Успех! Чакаме резултата!
cybersas - специалист
Мхм, само да вметна, две бележки. Първата е, че като режеш лентата на по 20 см (4 страни = 80 см) на ъглите трябва да поиш кабелчета за +/- - колкото и да са тънки и колкото и да си добър - естетиката изчезва. Етората следва директно от първата - лентата може и да е влагозащитена, но как ще изолираш спойките и кабелчетата - та те са кажи - речи директно под пръските?

Да, ако го направиш и на мен ще ми е интересен резултата, ако можеш да снимаш.

Успехи.
gogo1113 - специалист
Изолирането на спойките не е никакъв проблем. Става с топъл силикон и върху него се нахлузва термосвиваем шлаух още докато е течен. Става супер здраво и естетично.
cybersas - специалист
gogo1113 написа:
Изолирането на спойките не е никакъв проблем. Става с топъл силикон и върху него се нахлузва термосвиваем шлаух още докато е течен. Става супер здраво и естетично.
Щом шлауха ти е естетичен - да си го гледкаш директно, значи - ОК. На мен не ми е много естетично. Турил си нови плочки, фризове, по-така душ и някаква платка с шлаухове на 4 те края + в единия към горната лента (ама да речем, че е отзад)... Аз бих мислил по тавана (зад корнизче - нещо). Нищо лично - мнение просто. За безопасността да не говорим. Ако пробие някой траф или нещо се обърка?! Вс е made in China - не бих се изкъпал. По-хубаво да понамирисвам :razz:
gogo1113 - специалист
Колега и какво ако пробие траф? 12 волта ще те убият ли? Ако можеш да помогнеш на човека, дай му смислени идеи, а не празно философстване по безбройни постове, лишени от всякакъв смисъл и полза!!!

P.P. За прозрачен термо шлаух чувал ли си или само за черен такъв. То ако ще търсим кусури с микроскоп, дай да се къпем в легени и да се храним в копанки, защото всичко друго е безмислено да го правим - все ще има нещо, което няма да се хареса някому!!!
Последна промяна от gogo1113 на пон май 09, 2011 10:32 am, променено общо 1 път.
ribnikolaevi - майстор
Ми то нали като свети не можело да се гледа директно. Пък като е тъмно няма да се виждат разните му там карантии. :?
Може пък и в някаква пръбичка да се вкарат, но следва въпроса каква да е тя, щото трябва да е матова, да може да се мокри, да издържа на температурата от питата (до 40 традуса да кажем).
Май щу търся стари луминисцентни пури, ще ги режа, лепя и т.н.
Идеята все още е в развитие, не е твърда. Приемам, даже очаквам всякакви критични бележки, защото не съм сигурен, че съм обмислил нещата много детайлно и внимателно. Отделно не съм специалист в тази област.
Между другото да припомня два факта: Това ми е резервното къпане - тоалетна е все пак. Имам дефектно токова (тя ще помогне ли при тия пинизи ЛЕД ленти?).
Сега ми идва идеята, че може да сложа и на горната страна на питата - така ще се освети и тавана. И общата дължина ще се повиши чувствително. Таванът ще е боядисан с латекс гипсокартон, какво ще е отразавянето от него? Някакъв коефициент на отражение ме интересува.
Последна промяна от ribnikolaevi на пон май 09, 2011 10:35 am, променено общо 1 път.
cybersas - специалист
ribnikolaevi написа:
Ми то нали като свети не можело да се гледа директно. Пък като е тъмно няма да се виждат разните му там карантии. :?
Може пък и в някаква пръбичка да се вкарат, но следва въпроса каква да е тя, щото трябва да е матова, да може да се мокри, да издържа на температурата от питата (до 40 традуса да кажем).
Май щу търся стари луминисцентни пури, ще ги режа, лепя и т.н.
Идеята все още е в развитие, не е твърда. Приемам, даже очаквам всякакви критични бележки, защото не съм сигурен, че съм обмислил нещата много детайлно и внимателно. Отделно не съм специалист в тази област.
Прав си - едва ли някой ще гледа директно като свети. А, като не свети или там винаги е тъмно? Все едно - помислете за безопасността. Тя трябва винаги да ти е на първо място - зарежи другото. Обмисляте ли този вариант - с корнизчета - дето се лепят на 1 см под тавана с монтажно лепило и лентата - над тях? Не зная как ще изглежда - но са евтини - май са от стиропор - купи едно парче и го лепни с тиксо да видиш как е. Откъм монтаж, дължина на лентата, обслужване и сигурност ми се струва много по-добре. Но вкусове - различни.
ribnikolaevi - майстор
По принцип приемам идеи, но засега съм се концентрирал върху това душ-питата да стане и осветително тяло. Може да сложа някакви аварийни осветления, които да скрия зад плексигал, може и друго, но засега поне, по естетически съображения искам питата да свети по някакъв начин. Трябва да свети безопасно, достатъчно силно и да ми харесва. Както и да се запази функционалността и като душ-пита, т.е. - да мога да се къпя под нея.
Благодаря за интереса към питането ми, ако има и други хрумки, споделяйте ги.
ribnikolaevi - майстор
gogo1113 написа:
P.P. За прозрачен термо шлаух чувал ли си или само за черен такъв.
Би ли пояснил какви са тези термошлаухи, доколкото разбирам идеята е да се вкара в такъв шлаух лентата, за да се защити (някои предлагат с IP67) и да се скрият карантиите. Термо означава, че издържа на температура ли?
Моля да не се карате, няма смисъл, доколкото виждам гледате от различна гледна точка, но и двамата изказвате мнението си, което е полезно за мен (надавям се и за други). Всяка помощ е полезна.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13

Тема "Светлинен поток от ЛЕД лента" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: