Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vvventsi - специалист
точно това е перпето мобиле (вечен двигател) енергия от нищото затова то не съществува!!! а затворента система със 100% КПД съществува и ти доказах вече къде!!!
lubomirlz - специалист
яяя много бисери тука :-D :-D :-D
ArturDent - Почти Безобиден
Уточнете си първо понятията - има два вида Перпетум мобиле (вечен двигател)

I. Първи тип - КПД >100% - Теоретично невъзможен.
II. Втори тип - КПД = 100% - Теоретично възможен, но практически непостижим, най-малкото трябва да се премахнат всички загуби от триене или загуба на енергия (топлина).

П.П. А за астероидите - КПД <100%, те забавят своето движение, бавно и за милиони години, но все пак. Както и Земята.
null - специалист
Артър знае...
(за справка - Пътеводителя...)
:)
без да се обижда някой. Не се сдрържах...
vvventsi - специалист
ArturDent написа:
Уточнете си първо понятията - има два вида Перпетум мобиле (вечен двигател)

I. Първи тип - КПД >100% - Теоретично невъзможен.
II. Втори тип - КПД = 100% - Теоретично възможен, но практически непостижим, най-малкото трябва да се премахнат всички загуби от триене или загуба на енергия (топлина).

П.П. А за астероидите - КПД <100%, те забавят своето движение, бавно и за милиони години, но все пак. Както и Земята.
Tо и две успоредни прави се пресичат в безкрайността,но все пак се пресичат,което означава че не са успоредни,но на теория ги приемаме за такива,това за двигателя от втори тип къде го чети в уикипедия ли?, там недей вярва много,вечен двигател това е двигател който задвижва себе си и едновременно с това и някакво устройство,демег и върти нещо друго,което означава ,КПД по голямо от 100% ,Такъв двигател ПРОТИВОРЕЧИ на закона за запазване на енергията и не съществува,а затворена система с 100% КПД НЕ противоречи на закона за запазване на енергия и това не е вечен двигател!
ArturDent - Почти Безобиден
Въпроса за вечния двигател I или II тип се разглежда .... в учебниците по физика... някъде към 5-7 клас.
Затворена система (100% КПД) не противоречи на закона, но все още няма работеща ;) И това го написах, ама кой да чете. И твърдя, че това за първи път е наречено перпетум мобиле.
bateFori - помощник
С динамо от колело какво бих опитъл да направя.. Ветрогенератор. Изправям тока и го вкарвам в съсипан акумулатор, зареден със дестилираба водица. Отделения газ би трябвало да стигне за затоплянето на един бойлер без проблем, и то за доста кратко време! Отделения газ се нарича Браунов газ. Оказва се че при 5V функционира най-добре, тъй като водата не се загрява дори, а само се разлага на водород и кислород. С 5V и 250W хората си топлят къщата цяла зима както се оказва на практика. http://www.youtube.com/watch?v=BRTZ1r-BsFU Що да не сгреем едно бойлерче вода поне с това динамо па ние тука??? http://www.youtube.com/user/AVEX21?feat ... 0Loe2byIpQ Клипчето го давам за да се диди как се топи (реже) консервната кутия!!! Дали па не се отделя яко топлина при горенето на тоя газ, а?
julian1960 - напреднал
не мислете за неща които са невъзможни с динамо можеш да захраниш крушка от 6.3волта 0.3ампера при нормално въртене и за около 100 работни часа е съсипано --по точно втулките.Май авторът на тази тема искал да го развърти с големи обороти но тогава материялите от които ще е направено динамото ще са доста скъпи и енергията която ще произведе ще е винаги по малка от тази с която се задвижва така че няма полза. Единствено може да ползва вятърната енергия сподходяща перка и редуктор може да си включи крушка 6.3 волта е и това е нещо---е като открием вечният двигател но такъв още няма --дори планетите и тяхните спътници макар и бавно се приближават--това означава че има загуба на енергия
Тани - модератор
bateFori написа:
С динамо от колело какво бих опитъл да направя.. Ветрогенератор. Изправям тока и го вкарвам в съсипан акумулатор, зареден със дестилираба водица. Отделения газ би трябвало да стигне за затоплянето на един бойлер без проблем, и то за доста кратко време! Отделения газ се нарича Браунов газ. Оказва се че при 5V функционира най-добре, тъй като водата не се загрява дори, а само се разлага на водород и кислород. С 5V и 250W хората си топлят къщата цяла зима както се оказва на практика. http://www.youtube.com/watch?v=BRTZ1r-BsFU Що да не сгреем едно бойлерче вода поне с това динамо па ние тука??? http://www.youtube.com/user/AVEX21?feat ... 0Loe2byIpQ Клипчето го давам за да се диди как се топи (реже) консервната кутия!!! Дали па не се отделя яко топлина при горенето на тоя газ, а?
Ето така се е зародила идеята , че всеки може с подръчни материали да си направи перпетум мобиле!
Бате Фори , прочети много внимателно подписа ми и се опитай да вникнеш за какво иде реч в него! Гледаш (клипчето за което си дал линк) и не виждаш , защото не разбираш! Пусни си клипа на 13 - тата минута! Малкия генератор му изразходва 23А при 14V това са 322W , динамото на колелото е 6V 0.3A което под 2W ! Не знам дали умишлено изобретателя "забрави" да спомене каква е изразходваната мощност за производство на газ и каква е отделената от този газ мощност на големия генератор , който използва за отопление!
bateFori - помощник
Абе то аз че не знам - не знам. Те на, признавам си без бой!! И нормално батка поне за мен да е така. Учил съм за поп и работя хлебар... Как ще да е, ама все си мисля че нема начин да нема начин! Това че ние с теб не знаем как е съвсем друг въпрос. Във всеки случай ще опитам с 2W и 6V да захраня малко водица да видим какво ще се случи.. Ми ако поотдели няква газчица!? Както съм писъл за ,,едно бойлерче".. Примерно. Кофти е че бачкам всеки ден по 15-16 часа и почти нямам време, ама за идеята ще изнамеря все час да изпробвам. Те едни така ми се смяха и на водната батерия, ама тя си свети една седмица с един 12V диод. Съвсем пък отделен е въпроса, че произведената от динамото енергия може да се акумолира и съхрани за тогава, когато е необходимо. Това динамо чини ми се за 10 часа въртежи при приличен вятър ще зареди 5 ампера в едно 6V акумулаторче. Е, оскъпи се аритметиката... Ама за идеята иде реч. А за идеята всичко си струва...

Тема "Какво мога да напрявя със динамо от КОЛЕЛО ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: